Columns

Veel te klein

De website van de stadscamping ziet er grappig uit. Er staat een retro VW-busje op, een dito caravannetje en een intiem tentje; alle in speelgoeduitvoering en stammend uit de tijd dat kamperen nog een avontuur was. Afgelopen weekend werd de stadscamping al flink wat drukker.

Columnist:

Martijn Muijs

Pinnen

Hoe moderner de tijden, hoe armzaliger het straatbeeld. Telefooncellen verdwenen door de komst van het mobieltje, en met de e-mail gingen ook de posterijen er langzaam maar zeker aan.

Columnist:

Goudgraver

Nutteloze kennis

Met al deze warmte en de spetterende opening van de Boulevard (hoofdletter!) is één ding zeker: de winter is voorbij! In de winter sta ik in de spaarstand. Het enige doel is overleven. Iedere vorm van fysieke arbeid is tijdverspilling: in de winter lukt er toch niks.

Columnist:

Martijn Muijs

Buurtapp

Een paar columns geleden schreef ik over het perkje vlak achter mijn huis, dat door de gemeente in het kader van de 'herstructurering van de groenvoorziening' zou worden eh... geherstructureerd dus.

Boefje

Als je ambtelijke stukken leest, duurt het nooit lang tot je een afschuwelijk woord tegenkomt. Zo wordt er in Harderwijk binnenkort een "RegelRekTeam" actief. Dat team gaat op zoek naar overbodige, tegenstrijdige, zinloze en onuitvoerbare regels.

Columnist:

Martijn Muijs

Buitenspel

Nog even over de gemeenteraadsverkiezingen hè. Stelt u zich eens voor dat pak 'm beet Henk Krol samen met de andere splinterpartijen een coalitie zou vormen en daarmee de twee grootste partijen van het land buitenspel zou zetten. Wat was er dan gebeurd?

Container

Vorige week werd bij ons een nieuwe ondergrondse afvalcontainer geplaatst. Een week eerder kreeg iedereen in de flat een brief, die dat aankondigde en een afvalpas. Die hadden wij een jaar eerder ook al gekregen, slippertje van de gemeente, maar daar gaat het nu niet om.

Columnist:

Goudgraver

College zonder C

Alle winnaars van 21 maart: hartelijk gefeliciteerd! De verkiezingsuitslag in Harderwijk was spectaculair. Die zag je niet aankomen in dat futloze lijsttrekkersdebat een week voor de verkiezingen. In Ermelo was dat precies andersom.

Columnist:

Martijn Muijs

Stemmen

21 maart 2018. Gemeenteraadsverkiezingen vandaag. Als u dit leest heb ik de gang naar het stembuslokaal al gemaakt. Of niet. Hangt een beetje af van het tijdstip waarop dit u onder ogen komt. Stemmen ga ik sowieso.

Pagina's