Columns

21 maart (3)

Vorige week deed deze krant weer een moedige poging om ons te helpen (liefst al vóór 21 maart) de partij te kiezen, die het best bij onze mening past of…….welke mening het best bij onze partij past.

Columnist:

Goudgraver

21 maart (2)

"Jouw mening komt het best overeen met: SGP Harderwijk-Hierden". Dat stond, na beantwoording van 23 vragen over de Harderwijkse politiek, bovenaan het resultatenoverzicht van www.gemeentekieswijzer.nl/harderwijk. Dat was een verrassing!

Columnist:

Martijn Muijs

Keuzes

Nog precies een maand te gaan, dan zijn de gemeenteraadsverkiezingen. En als het u hetzelfde vergaat, heeft u ook nog geen idee welk vakje u rood gaat kleuren.

Columnist:

Goudgraver

21 maart

"CU21maart". Zo barstte de verkiezingsstrijd los met milieuvriendelijke krijtspuitbussen. Nooit gedacht, dat de CU zo'n stoute actie zou voeren, zeg! Is net zoiets als dat de PvdA-kandidaten op de Markt gaan zitten bidden voor een goede uitslag.

Columnist:

Goudgraver

Prins Hendriklaan

Het is natuurlijk echt een Randstaddingetje. Op de Veluwe, in Ermelo en Harderwijk wordt nauwelijks gesproken over het omdopen van school- en straatnamen dan wel het verwijderen van incorrecte kunst. Het scheelt, dat hier uitsluitend hypercorrecte kunst staat.

Columnist:

Goudgraver

Art. 461 Wetb.v.Strafr.

Ja, dat staat aan de onderkant van het bord "VERBODEN TOEGANG" bij de speeltuin aan de Kennedylaan. Dat jullie kinderen maar snel mogen leren dat er wetten zijn waar niet mee te spotten valt!

Columnist:

Martijn Muijs

Lokaal

Ik word elke morgen wakker met het geluid van de lokale omroep. Eigenlijk zou Radio Veronica uit de wekkerradio moeten klinken. Dat is mijn werkgever, vandaar. Maar nieuwbouw, betonnen muren en slechte ontvangst verhinderen dat.

Columnist:

Goudgraver

Regenboog

Op de valreep ondertekende Harderwijk, als 49e Nederlandse gemeente, de intentieverklaring Regenbooggemeente. Dat is goed nieuws, vooral omdat een meerderheid van onze gemeenteraad nog geen half jaar geleden nooit van discriminatie in Harderwijk had gehoord! Dat was met dat regenboogzebrapad.

Pagina's