• Wim en Wilbert Magre in de Grote Kerk van Harderwijk

    W.Magré

Opening najaars orgelserie in Harderwijk met Wim en Wilbert Magré (orgel en vleugel)

04-09-2017, 20:30 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 14 september 2017, 20:00 tot 21:00

Locatie:

Kerkplein 1, Harderwijk
Grote Kerk Harderwijk
Harderwijk

HARDERWIJK - Tijdens het concert dat Wim Magré in de Grote Kerk geeft, is de organist te zien op een groot scherm dat in de kerk is opgesteld. Het is een van de aandachttrekkers van de reeks najaarsbespelingen op het Harderwijkse Bätzorgel. Daarnaast zit zoon Wilbert op de vleugel voor in de kerk.

Wim Magré studeerde na zijn opleiding aan de muziekschool in Elburg bij Willem Hendrik Zwart. De organist-componist bleef zijn leermeester tot aan zijn overlijden in 1997. Daarnaast volgde Wim Magré een opleiding aan het conservatorium in Zwolle.

Zoon Wilbert begon als jochie van acht met blokfluitles op de muziekschool. Al snel maakte hij de overstap naar de piano. Sinds z'n tiende heeft Wilbert les van Herman Riphagen, die zelf vanwege rugklachten niet meer kan spelen. „Ik ga elke week een uur naar hem toe; speel dan vooral klassieke muziek. Bach, Chopin, Beethoven, Mozart. Dat is goed voor m'n techniek. Daarnaast leg ik me toe op koorbegeleiding, improvisatie en het samenspelen met m'n vader."

Het programma begint met een bewerking van psalm 56 door Wim Magre, gevolgd door een Johannus de Heer medley door vader en zoon. Ruwe stormen mogen woeden zal aansluitend ten gehore worden gebracht. Vierhandig vleugel spelen door vader en zoon, een piano solo door Wilbert, een prachtige uitvoering van de filmmuziek van E.Morricone uit de film Once upon a time in the west. Afgeslotem met Music was my first love.

Concert begint om 20.00 kosten zijn 12 euro parkeren is vrij op het kerkplein naast de kerk.