• Organist Vincent van Laar

    Tom Velde, Eelde

Vincent van Laar speelt derde orgelconcert in Harderwijk

17-07-2017, 15:20 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 20 juli 2017, 20:15 tot 21:30

Locatie:

Kerkplein , Harderwijk
Grote Kerk
Harderwijk

Op donderdag 20 juli vindt het 3e concert plaats in de zomerserie op het Bätz-orgel. De organist is dan Vincent van Laar, die een programma speelt dat sterk op het orgel is toegesneden met vooral muziek uit de 17e en 18e eeuw. Meegenomen is natuurlijk dat van Laar als expert wordt gezien als het om deze muziek gaat en al verschillenden CD's heeft uitgegeven met werken van uit deze periode.

In Harderwijk speelt hij een programma met muziek van Bach, vd Kerckhoven, Scarlatti, Hanff, Mozart en Knecht. van Bach hoort u o.a. de Preludium en Fuga in g-moll, enkele koraalvoorspelen en een cantatedeel. De Lutherkoralen in dit concert komen ook van Johann Nikolaus Hanff. Van Mozart kunt o.a. de Variaties horen op 'Laat ons juichen, Batavieren', een werk dat hij al zeer jong schreef bij een bezoek aan Den Haag.

Vincent van Laar studeerde aan de Conservatoria in Utrecht en Den Haag orgel en klavecimbel bij o.a. Nico van den Hooven, Harald Vogel en Bob van Asperen.

Hij won verschillende concoursen en is als continuo-speler en solist verbonden aan Concerto d' Amsterdam en The Northern Consort. Hij concerteert veel in Nederland en daarbuiten speelde onlangs nog in Nijkerk.

Het concert in de Grote Kerk (20 juli) begint om 20.15 uur. Om 19.45 uur gaan de deuren van de kerk open. De toegangsprijs bedraagt € 7,50 (65+: € 6,-). Voor de prijs van € 1,- is een programmaboekje met toelichtingen bij alle concerten te verkrijgen.

Parkeren is mogelijk op het Kerkplein naast de kerk.