• .

    .

Beiaard-student Bob van der Linde geeft beiaardconcert in Harderwijk

16-07-2017, 15:00 | Lezersnieuws | Beiaard Harderwijk

De 22-jarige beiaard-student Bob van der Linde uit Amersfoort geeft op vrijdag 21 juli als gastbeiaardier een concert op de beiaard van de Grote Kerk in Harderwijk. Dit is het tweede concert uit de reeks zomeravondconcerten 2017 door zes gastbeiaardiers. De beiaardconcerten, die jaarlijks worden georganiseerd door Stichting Beiaard Harderwijk, zijn te beluisteren van 19.30 uur tot 20.30 uur op de speciale luisterplaats: het terras van Hotel Baars aan het Kerkplein.

Gastbeiaardier Bob van der Linde is cantor-organist en dirigent van de Oud-Katholieke Parochie Sint Vitus in Hilversum en organist van de Anglican church in Zwolle en hij studeert orgel en kerkmuziek aan het HKU Utrechts conservatorium en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Het programma dat hij aanstaande vrijdagavond op de beiaard van de Grote Kerk in Harderwijk ten gehore brengt bestaat uit composities van Johann Sebastian Bach, Carl Philipp Emanuel Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Georg Böhm, Dietrich Buxtehude, Jacques Duphly en Richard Rodgers.

In de maanden juli en augustus organiseert Stichting Beiaard Harderwijk al vele jaren haar zomeravondconcerten van de beiaard van de Grote Kerk. Op zes achtereenvolgende vrijdagavonden wordt de beiaard deze zomer bespeeld door de gastbeiaardiers Bob van der Linde, Theo Spook, Koen Van Assche, Richard de Waardt en door de stadsbeiaardier van Harderwijk, Freek Bakker.

Vrijdag 28 juli geeft Theo Spook, assistent-beiaardier in Harderwijk en Hilversum, een concert op de beiaard in Harderwijk. De Vlaming Koen Van Assche is stadsbeiaardier van Antwerpen, Lier, Turnhout en Herentals. Hij geeft vrijdag 4 augustus in Harderwijk een concert. Richard de Waardt, stadsbeiaardier van Rotterdam, zal vrijdag 11 augustus de Harderwijker beiaard bespelen. Freek Bakker, de stadsbeiaardier van Harderwijk, sluit vrijdag 18 augustus de reeks van zes beiaardconcerten af met vooral romantische composities.

Meer informatie: www.beiaardharderwijk.nl