• De Business Agenda 2018, geïnspireerd op de Ginkgo Biloba

    Margreet Kattouw
  • Twee monumenten van Harderwijk zichtbaar vanuit onze ontwerpstudio

    Margreet Kattouw

Gouden Ginkgo Geluk

21-11-2017, 10:51 | Lezersnieuws | Margreet Kattouw

Meer dan een jaar geleden raakte ik in de ban van het dwarrelende goud dat ik vanuit mijn werkplek zag. Wat fascinerend, al die kleine gele blaadjes met hun bijzondere vorm.

De werkplek van Studio Vrolijk (Academiestraat 14, een prachtig historisch pand) in de Harderwijkse binnenstad kijkt uit op het Linnaeus torentje. Met daarachter de op een na oudste Ginkgo Biloba boom van Nederland, waarschijnlijk 220 jaar geleden geplant door Linnaeus zelf. Twee monumenten van deze stad. Samen bieden ze volop inspiratie. En dagelijks staan er mensen verwonderd te fotograferen.

Vorige herfst was ik bezig met schetsontwerpen voor de Business Agenda van 2018. Dat is een sobere, stijlvol ontworpen agenda die goed zakelijk te gebruiken is. In 2017 kwamen we voor het eerst met dit succesvolle businessconcept. Deze agenda combineert stijl met inhoud, je leest quotes over natuur, ontwikkeling, stijl, vreugde, en inspiratie. Want we maken het liefst dingen die ook ergens over gaan.

Een nieuwe cover ontwerpen is vaak een echte zoektocht. Welk verhaal wil ik vertellen? Welk gevoel wil ik oproepen bij de gebruiker? Bij een agenda is dat extra belangrijk omdat je er een jaar lang mee gaat werken.

Toen ik een paar blaadjes van deze Ginkgo Biloba meenam naar de studio werd ik oprecht blij van de vorm en de opgewekte gele kleur. Dat gevoel wilde ik vastleggen. Meteen gefotografeerd en uitgeprobeerd, met als resultaat deze bladeren op de agenda die nu in de winkel ligt.

Dat de Ginkgo een prachtig verhaal met zich meedraagt maakt de keuze voor dit beeld extra makkelijk. Dit zou het concept voor de nieuwe Business Agenda 2018 worden.

De boom, die oorspronkelijk uit China en Japan komt, kan vuur weerstaan, ziektes, luchtvervuiling en radioactieve straling. Doordat het in 1945 Hiroshima heeft overleefd is het in Japan een symbool voor hoop geworden. En daardoor ook van tijdloosheid, liefde en een lang leven. De oudste levende boom is 3500 jaar oud en staat in China, kan 40 meter hoog worden en een temperatuur verdragen van -40 graden tot +30 graden Celsius.

Ik hoop dat je net als wij kunt genieten van de inspiratie die de natuur je geeft. En dat met deze agenda je een prachtig en sterk 2018 zal beleven.

ACTIE:

Voor Harderwijkers hebben we een leuke actie, zij krijgen het bijpassende notitieboek voor de helft van de prijs als ze inwoner van Harderwijk zijn en de Business Agenda bestellen via www.vrolijkfabriek.nl.

De agenda is ook beschikbaar voor wholesale.