Koninklijke onderscheiding voor Christine Overeem

HARDERWIJK Locoburgemeester Pieter Teeninga heeft op vrijdag 11 augustus aan mevrouw Christine Overeem een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. De uitreiking vond plaats tijdens een speciale bijeenkomst met familie en vrienden in het Stadhuis van Harderwijk. Christine Overeem is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Overeem heeft zich in Thailand gedurende ruim 25 jaar ingezet voor de opvang van jonge meisjes die het slachtoffer werden van mensenhandel, in de prostitutie terecht kwamen of met incest te maken kregen. Zij deed dat door het opzetten en leiden van tehuizen onder de naam Baan Phak Phing (wat schuilplaats betekent). Met goede begeleiding, verzorging en coaching bood zij de meisjes een perspectief op een betere toekomst. Ook adviseerde zij in Nederland over de opvang van psychisch beschadigde kinderen.

Als blijk van erkenning voor 25 jaar leiderschap over Baan Phak Phing ontving zij eerder een belangrijke Thaise onderscheiding. Haar onbaatzuchtige inzet voor de zwakkeren in de samenleving dwingt respect af en is een voorbeeld voor anderen.