• Politie

Politie Harderwijk helpt zwijgende vrouw langs A28

HARDERWIJK De politie Harderwijk kreeg zondag een melding dat er een zwijgende vrouw bij de oprit van de A28 zat. Wijkagent Alex Braakenburg en zijn collega Feline van politie Veluwe-West kwamen ter plaatse om de vrouw te helpen.

Volgens Braakenburg zei de vrouw niks tegen de agenten. Ze maakte ook geen oogcontact. ,,En dan? Toch geprobeerd om contact met haar te krijgen. Maar dit lukte maar niet. Uiteindelijk legde ik mijn hand op haar schouder. Er kwam toen reactie. Een blik van angst, maar ze zei nog steeds niks", schrijft Braakenburg in een bericht op Instagram.

BANG De wijkagent had sterk het idee dat de vrouw bang voor hem was. Daarom werd besloten dat zijn vrouwelijke collega het gesprek zou overnemen. Dit werkte. ,,Langzaam bij beetje kroop ze uit haar schulp. Ze kwam toen ook met een kaart waarop stond wie ze was en dat ze een dissociatieve stoornis had. En ja, ze was bang voor mannen." Op de kaart stond ook het telefoonnummer van haar hulpverleners. Die hebben de vrouw opgehaald.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Maatwerk. Iedere keer maar maatwerk. Zo ook deze casus. Kregen melding dat er een mevrouw zat bij de oprit a28. Reageerde nergens op en men besloot de politie te bellen. @politie_veluwe_west en ik kwamen ter plaatse en troffen haar. Ze zei helemaal niks en keek ons niet aan. En dan? Toch geprobeerd om contact met haar te krijgen. Maar dit lukte maar niet. Uiteindelijk legde ik mijn hand op haar schouder. Er kwam toen reactie. Een blik van angst maar ze zei nog steeds niks. Ik had heel erg het gevoel dat ze heel erg bang was voor mij. Dus wij besloten dat ik weg zou lopen en Feline het "gesprek" verder zou voeren. En dit werkte. Langzaam bij beetje kroop ze uit haar schulp. Ze kwam toen ook met een kaart waarop stond wie ze was en dat ze een dissociatieve stoornis had. En ja, ze was bang voor mannen. Ook stond er een telefoonnummer op van haar hulpverleners. Die hebben haar opgehaald en ze is weer veilig waar ze thuis hoort. #hulpverlenenaanhendiedatbehoeven #ggz #wijkagent #instacops

A post shared by @polharderwijkzuid (@politie_tweelingstad) on