Columns

Columnist:

Goudgraver

Fee

Gisterenavond stond er opeens een wat oudere vrouw in een hemelsblauwe avondjurk voor me. Het was een beetje zo'n jurk van 'nou ja, moet kunnen'; dat wil zeggen bij de juiste gelegenheid en op de juiste tijd.

Columnist:

Martijn Muijs

Escape

Zo nu en dan wil je even ontsnappen aan het echte leven. En beland je in een escape room. Best gek eigenlijk, dat mensen zich vrijwillig laten opsluiten, en dan ook nog eens tegen betaling.

Columnist:

Martijn Muijs

De B van Basta

In de carrousel van onderwerpen waar de meningen op gezette tijd over elkaar heen buitelen bevinden zich opvallend veel onderwerpen met een B: boeren, buitenlanders en buitenland. Waarbij je buitenland mag vervangen door Brussel, want over het algemeen reikt onze blik niet verder.

Columnist:

Goudgraver

Wereld Armoededag

Oktober is een drukke maand op de bonte wereldkalender van bijzondere thema's. Deze week heeft u onder andere de 'geen BH-dag', de 'internationale dag voor het beheersen van natuurrampen' en de 'internationale dag van het handen wassen' al voorbij zien komen.

Boerenverstand

Het was een bijzonder gezicht, die sliert met zwaailichten zo ver het oog reikte. Afkomstig van de honderden tractoren die voorbijtrokken op de snelweg, terug van het Malieveld naar de green green grass of home.

Eat & fly

Ach wat kan het leven toch soms gul zijn. Gisteren de Action binnengelopen voor wat unexpected pleasure en het is weer helemaal gelukt. Een vogelhuisje voor 99 cent, swag!

Columnist:

Goudgraver

Dansers

Het jaar 2019 zal de Nederlandse geschiedenisboeken ingaan als het grote kanteljaar. Ik word behoorlijk ongemakkelijk van de immense stapel zomernieuws over klimaatverandering, energie-omwenteling en stikstof-uitstoot.

Columnist:

Martijn Muijs

Fijn/niet fijn

Fijnstof: het woord doet anders vermoeden, maar zo fijn is die stof dus niet. Althans, als het gaat om gezondheid. Of politici met grootste plannen. Bouwprojecten, luchthaven, lekker hard scheuren, van die dingen.

Pagina's