4 april lezing Groei&Bloei prachtige flora Tenerife en Cran Canaria + plantjes ruilbeurs

22-03-2017, 16:30 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 4 april 2017, 19:45 tot 22:00

Locatie:

Tessleschadelaan 1, Harderwijk
De Kiekmure
Harderwijk

Groei&Bloei afdeling Harderwijk, Nunspeet en Zeewolde

Persbericht

Lezing Groei &Bloei, Wandelen op Tenerife en Gran Canaria en een plantenruilbeurs

Op dinsdag 4 april neemt Henny van der Wilt, tuinbazin van kasteel Sypestein in Loosdrecht, ons mee naar de twee waarschijnlijk meest bekende Canarische eilanden, Tenerife en Cran Canaria.

Bij het lezen van die namen denk je in eerste instantie aan zon en zee, maar de eilanden hebben een zeer rijke flora. 1400 soorten maar liefst, waarvan er 140 alleen daar voorkomen.

Voor mensen die één of meer keren de Canarische eilanden hebben bezocht zal er waarschijnlijk veel nieuws te zien en te horen zijn.

We gaan virtueel mee de Teide op, een 3728 meter hoge vulkaan op Tenerife met ijs op de top. Het gebied rondom de vulkaan is een nationaal park met hele bijzondere lava en turfstenen torens. En net als op Tenerife heeft Cran Canaria een verrassende vegetatie en prachtige rotsformaties.

De plantenruilbeurs is een ideale mogelijkheid om overtollige planten een nieuw leven te bezorgen in een andere tuin. Heeft u geen planten aan te bieden dan is dat helemaal niet erg, u kunt gewoon uitzoeken of er iets van uw gading is.

De lezing vindt plaats in de Kiekmure aan de Tesselschadelaan 1 te Harderwijk. Aanvang 19.45 uur

De lezing is gratis voor leden van Groei&Bloei. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Aan hen wordt een bijdrage gevraagd van € 2,50.

Groei@Bloei afdeling Harderwijk, Nunspeet en Zeewolde

Voor meer informatie: Henriëtte Koekoek 0341 415257