• Alie van der Mheen

    Alie van der Mheen
  • Juliette Mantel

    Juliette Mantel

Bluesrock sensatie Firehouse Mama komt naar Estrado!

08-12-2017, 15:41 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 13 januari 2018, 20:00

Locatie:

Parkweg 3, Harderwijk
Estrado
Harderwijk

Firehouse Mama bestaat vanaf midden 2014 en heeft een vliegende start gemaakt in de Nederlandse bluesscene. Waar ze optreden, in cafés, zalen en op festivals, wordt zeer enthousiast gereageerd.

Inmiddels is de samenstelling iets veranderd, maar niet minder enthousiast en nog steeds verrassend. Gitarist André Weel, heeft onder andere gespeeld in de bands Freaky Johnson, Los Pendajos en De Lawaaidoos. Maar ook in projecten gespeeld samen met David Hollestelle, Hans Dulfer en Cees Sax. En nog veel meer. Drummer Marco (Macbess) Besselsen had zijn eerste bandje op de lagere school. Marco is van harde rock ( Mad Express, Flexis) naar een Joe Cocker tributeband gegaan. Na een aantal jaren sabbatical de stokken weer ter hand genomen en is niet meer te stoppen,(Still Going Strong). De interesse in blues en rock is voor bassist Joost Drost ontstaan toen hij speelde in de coverband FAKE. Daar maakte hij kennis met de muziek van Muskee. Hij heeft zelfs nog gespeeld op een jubileumfeest van Muskee. Joost stapte over van gitaar naar bas en zijn wens was om in een bluesband te spelen. Bij Firehouse Mama komt Joost aan zijn trekken wat blues én rock betreft. Joost is de stuwende motor. Toetsenist en Hammondspeler Aldy Mulder (ex-F.O.G. Bluesband) en frontvrouw Jelena Olijslager (ex-Blooze on the Rocks), hebben midden 2014 een start gemaakt met de band Firehouse Mama en hebben daarmee een lekkere basis gelegd met de eerdere bezetting. Veel gespeeld ook in het land op festivals en in diverse venues. Begin 2017 is er een wisseling van een aantal bandleden opgetreden, maar de doelstelling van de band is nog dezelfde: mooie muziek laten horen waarbij bij voorkeur van het standaard repertoire wordt afgeweken. Met hier en daar een oude bekende in een Firehouse Mama jasje.

Firehouse Mama is gewoon een lekkere, stevige, vette bluesrockband met als basis het repertoire met o.a. covers van Walter Trout, Joe Bonamassa, Rory Gallagher, Harry Muskee, e.v.a. en daar zijn inmiddels nummers van bijvoorbeeld Jo Harman, Koko Taylor, Beth Hart en Susan Tedeschi aan toegevoegd. Soms in spannende, eigen uitvoeringen, zoals het nummer Almost cut my hair van CSN&Y. De nummerkeuze wordt gemaakt uit de diverse blues, rock en bluesrockstijlen en krijgt ook steeds meer funky invloeden. En... er wordt hard gewerkt aan eigen nummers.

Firehouse Mama is in town, burning the place down with some fine, flammable, passionate music!

Zaal open: 20.00

aanvang: 20.45

8 euro vv/11 euro zaal