• Cross skaten op de Veluwe

Dagcursus Cross Skaten: ook op bos- en schelpenpaden

13-03-2016, 17:20 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 19 maart 2016, 10:30 tot 15:30

Locatie:

Harderwijk

Op zaterdag 19 maart a.s. organiseert GoWithJo een dagcursus cross skaten in Harderwijk. Skaten op luchtbanden en afzetten met je stokken, een training voor je hele lijf, dat is cross skaten. Je kunt op diverse nieuwe modellen, zowel de skate als de traditionele diagonaal techniek uitvoeren. Ook kun je cross skaten op bos- en schelpenpaden, dus nieuwe routes liggen voor je open.

De dagcursus wordt gegeven door een ervaren instructeur Marjo de Groot van GoWithJo uit Dronten. "Het is heerlijk om hier tussen bos en heide een cursus te geven, weinig wind en de ondergrond is divers".

"De sport is groeiend en vele mensen zijn nieuwsgierig hoe de cross skates aanvoelen en de pluspunten zelf ondervinden", aldus Marjo de Groot. Tijdens de dagcursus komen diverse facetten van het cross skaten aan bod.

De voordelen van de cross skate zijn de remmen en de lange wielstand, zodat je veilig op pad kunt. Door het gebruik van luchtbanden hoef je niet op het asfalt te blijven, je kunt ook cross skaten op bos- en schelpenpaden. Een buitje onderweg of een nat wegdek is geen excuus meer om thuis te blijven. Het gebruik van de cross skates, de stokken, een helm en kniebeschermers is bij de prijs inbegrepen. De dagcursus kent enkele pauzemomenten en is inclusief een prima lunch.

Geïnteresseerden kunnen kijken op www.gowithjo.nl of bellen voor aanmelding met Marjo de Groot 06-26748624.