• Dialoogcafe

    eigen foto, vrij van rechten

Dialoogcafé over opvoeding in Harderwijk

15-10-2017, 12:50 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 30 oktober 2017, 19:00 tot 21:30

Locatie:

Smeepoortstraat 1, Harderwijk
Brasserie De Bank
Harderwijk

Op maandag 30 oktober a.s. organiseert het Humanistisch Verbond weer een openbare dialoog in Brasserie De Bank in Harderwijk. Onderwerp is de opvoeding van kinderen tot 'wereldburgers'. Publieksfilosoof en schrijver Frank Meester stelt vragen bij opvoedfilosofie en onderwijsadvies; hij geeft tips als vader van een puber.

Vragen zijn: hoe bereiden we onze kinderen beter voor op onze veeleisende samenleving en wat minder op die arbeidsmarkt? Kunnen opvoeders iets met nieuwe opvoedidealen als 'Bildung' en 'wereldburgerschap'? En hoe blijf je altijd met pubers in dialoog? Frank Meester geeft advies vanuit zijn nieuwe boek 'De opvoeders', dat hij samen met Stine Jensen heeft geschreven.

Dit is de tweede van vier avonden, op de laatste maandag van de maand vanaf 19.30 en ingeleid door deskundigen. De komende maanden komen de klimaatverandering en een menswaardige zorg aan de orde. Sprekers zijn klimaathoogleraar Marc Davidson en zorgadviseur Carin Gaemers, bekend van het succesvolle Zorgmanifest.

Het publiek gaat 'in dialoog' met sprekers en met elkaar. Dat vraagt luisteren en leren van elkaar, niet streven naar het eigen gelijk. Deelnemers brengen hun eigen vragen, tips of ervaringen in. Een begeleider zoekt naar gedeelde waarden en idealen.

Iedereen is welkom. De entree is € 5,- incl. een consumptie, inloop vanaf 19 uur.

Brasserie De Bank is te vinden op Smeepoortstraat 1, 3814 EG, Harderwijk.

Aanmelding en informatie via mailadres hv.nw.veluwe@gmail.com.

Meer informatie: humanistischverbond.nl/afdeling/noordwest-veluwe