• Jan van Vuuren, Huisje aan de Zoom te Nunspeet

    collectie Noord-Veluws Museum

Een schilderschool op de Noord-Veluwe?

14-11-2016, 11:45 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 17 november 2016, 20:15 tot 21:30

Locatie:

Klooster 1, Harderwijk
Kunstcentrum Catharinakapel
Harderwijk

Gelderse Academie: Een schilderschool op de Noord-Veluwe?

In het seizoen 2016-2017 organiseert de Gelderse Academie een Studium Generale over kunstenaars op de Noord-Veluwe. In een serie van vier openbare hoorcolleges in de oude gehoorzaal van de universiteit, de Catharinakapel in Harderwijk, belichten experts waarom naast Bergen en Laren/Blaricum ook op de Noord-Veluwe sprake was van een schilderschool. In de colleges worden de verschillende aspecten van dat kunstenaarschap en hun invloed, ook op de maatschappelijke ontwikkelingen in hun omgeving, belicht. Er wordt uiteraard ook ingegaan op de verschillende schilders en hun werk, zoals Ben Viegers, Jos Lussenburg, Chris ten Bruggen Kate, maar ook op de kunstenaar Vilmos Huszár als vertegenwoordiger van De Stijl.

Donderdag 17 november 2016 begint drs. Margot Jongedijk, conservator Noord-Veluws Museum, Nunspeet. Zij spreekt over de aanleiding om de Noord-Veluwe te kiezen, hun stijl en ideeën, dit alles in de context van Nederlandse en internationale kunstenaars. Van januari tot mei 2017 vinden de volgende drie colleges plaats.

De colleges vinden plaats in de Catharinakapel, Klooster 1 in Harderwijk op, steeds om 20.15 uur. De colleges zijn ook afzonderlijk bij te wonen.

Meer informatie kunt u vinden op www.gelderseacademie.nl

Toegang is gratis, reserveren kan via info@catharinakapel.nl