JO11-1 van Zwart Wit'63 krijgt sportiviteitsprijs op NK voetbal

02-11-2016, 20:20 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 2 november 2016, 00:00 tot zaterdag 12 november 2016, 20:15

Locatie:

, Harderwijk
Beuningen
Harderwijk

JO11-1 wint District Kampioenschappen OOST!!

Afgelopen zondag werden in Beuningen bij Beuningse Boys de District Kampioenschappen voor district Oost gehouden voor de O11 (9x9).

Onze JO11-1 deed hier ook aan mee en moest al vroeg uit de veren om naar Beuningen af te reizen. Om 7.45 uur werd er verzameld aan de Parkweg om even later af te reizen. De District Kampioenschappen starten altijd met een openingsceremonie waarbij ook het Wilhelmus wordt gezongen.

Om 10 uur startte de eerste wedstrijd tegen Beuningse Boys. De gehele wedstrijd werd er gedomineerd maar helaas wist Zwart-Wit'63 niet te scoren, 0-0 dus. Vervolgens tegen Achilles'29 uit Groesbeek. Deze ploeg stond bovenaan in de Hoofdklasse en dat bleek ook wel. Deze wedstrijd was wat lastiger dan de eerste, maar toch werd er gewonnen. Een mooie corner werd binnengekopt door Noeshin.

Na een lange rustpauze om 13.30 uur dan toch de 3e wedstrijd tegen Robur et Velocitas (waarvan Zwart-Wit'63 een dag eerder in de competitie met 3-1 van had gewonnen). Ook nu ging de winst naar de "onzen". Weer met 1-0 en weer met een kopbal uit een corner, nu van Luuk Granneman.

De 4e en laatste wedstrijd zou dus de "finale" worden en BWO uit Hengelo de tegenstander. Zoals vaak in een finale is de wedstrijd niet best maar dat maakt niets uit als je wint. En dat deed Zwart-Wit'63 en wel wederom met 1-0, nu door Mart Schuurman.

Hiermee werd de eerste plaats behaald en ook een ticket verdiend naar het NK op zaterdag 13 mei in Alkmaar. Het andere ticket voor het NK ging naar Achilles'29. Op het NK zullen de beste ploegen uit alle 6 districten van Nederland strijden om het Nederlands Kampioenschap JO11 (9x9).

De jongens ontvingen een medaille, een grote wisselbeker en een schaal. Daarnaast was er ook nog een Sportiviteitsprijs te winnen en ook die werd door Zwart-Wit'63 binnengehaald!

Een zeer mooie prestatie van de JO-11 (en hun trainers Maarten Praamstra en Dave van der Sluis, en leider Victor Wild) en op naar het NK!

Meer info op:

https://voetbaltalententoernooi.nl/titel-oost-o11-naar-harderwijk-zwart-wit63-kampioen/