Landelijke bustour D66 bezoekt Harderwijk

23-02-2018, 11:20 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 23 februari 2018, 10:43

Locatie:

Bruggestraat 47, Harderwijk
Klein Parijs
Harderwijk

D66 trekt tot aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart het land door met een bustour. Vandaag bezoekt de bustour van D66 Harderwijk. De Tweede Kamerleden Salima Belhaj en Tjeerd de Groot bezoeken de Horeca Academy. De Horeca Academy biedt jonge mensen een leer-werktraject en verdere professionele ontwikkeling aan. De Academy is het resultaat van restaurants in Harderwijk die de handen ineen hebben geslagen. De Kamerleden gaan in gesprek met de leerlingen, chefs en de initiatiefnemers Koos Brochard, Omar Dahak en Ronald Moes. Het bezoek begint om 15.45 uur.

Extra geld voor bloeiende economie

Het kabinet maakt dit jaar 6,2 miljard euro over naar de gemeente- en provinciefondsen. Daarmee kunnen de gemeenten extra investeren. Eén van de tien prioriteiten is dat een bloeiende regionale economie, maatschappelijke ambities mogelijk maakt. Dit past bij Harderwijk. Harderwijk telt maar liefst twee restaurants met Michelinsterren, Het Nonnetje en De Basiliek. De stad wordt dan ook terecht aangemerkt als culinaire Hanzestad. Een predicaat om trots op te zijn.

Horeca Academy

Je kan met recht zeggen dat de Harderwijkse horeca de hele regio een mooie impuls geeft, vindt D66 Harderwijk lijsttrekker Martijn Pijnenburg. "Als lokale D66-fractie zijn we trots op de kwaliteit en de samenwerking binnen de lokale horeca. De verschillende ondernemers zijn ambitieus en laten steeds beter zien dat in de Harderwijker horeca goed werk te vinden is."

De Horeca Academy is een initiatief vanuit de ondernemers dat steun verdient. De Academy laat bovendien zien hoe je jongeren een inspirerend perspectief op een carrière in de horeca geeft: In de Tweede Kamer zet D66 zich in voor een horeca-loopbaan die loont.

D66 Kamerlid Tjeerd de Groot: "Restaurants, cafés en terrassen maken van Harderwijk een bruisende stad. Dat valt of staat met kwaliteit. Goed opgeleid horecapersoneel is onontbeerlijk." Belhaj: "De horeca kampt met een tekort aan goed opgeleide medewerkers. Dat is een kans voor jongeren die op zoek zijn naar een baan. Ik ben benieuwd naar de manier waarop de Horeca Academy deze twee werelden samenbrengt."

Programma

Datum: vrijdag 22 februari

Tijd: 15.45-16.30

Locatie: Bistro- Wijnbar Klein Parijs, Bruggestraat 47, Harderwijk