• Lente!

    Koos Dansen

Lentewandeling op landgoed Staverden

06-03-2017, 21:11 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 19 maart 2017, 14:00 tot 16:00

Locatie:

, Staverden
de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden
Staverden

De boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen organiseert op zondag 19 maart een lentewandeling op landgoed Staverden. De lente komt eraan. Bomen en struiken staan in de knop. Plantjes komen tevoorschijn. En de vogels beginnen weer te fluiten. Ook op landgoed Staverden zijn er weer tekens van nieuw leven. Tijdens de wandeling vertelt de boswachter over de ontluikende natuur. Er wordt o.a. aandacht besteed aan de vroege voorjaarsbloeiers en de dieren op het landgoed. Ook wordt verteld hoe het leven op deze aarde blijft bestaan door de diverse wijzen van voortplanting bij dieren en planten. De tocht voert over onverharde paden. Pas uw kleding en schoeisel daarom aan de te verwachten (weers)omstandigheden aan.

Start: 14.00 uur op de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden. Duur: ca. 2 uur. Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/evenementen of Kees Bor, tel. (0341) 357 716.

Routebeschrijving

Weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.