• Lysistrata

    .

Lezing door classicus Hein van Dolen

25-09-2018, 14:31 | Lezersnieuws | Dorinda van der Kamp

Datum:

donderdag 11 oktober 2018, 20:00 tot 22:00

Locatie:

Havendam 56
Bibliotheek Noordwest Veluwe
Harderwijk

Hij plaatst de komedie Lysistrata van de Griekse schrijver Aristhofanus in de tijd waarin het geschreven is en geeft toelichting over het waarom van zijn vrijmoedige, soms grofgebekte vertaling. U zult zijn lezing aanstekelijk en geestig vinden. De lezing is een inspirerende inleiding op de uitvoering van de komedie Lysistrata door Theaterwerkplaats Harderwijk in november.

Classicus Drs. Hein van Dolen is een Nederlands classicus en publicist. In 2013 won hij de Oikos publieksprijs, de onderscheiding voor een classicus of historicus die op voortreffelijke wijze de Oudheid onder de aandacht van een groot publiek heeft gebracht. Als vertaler van toneelstukken maakt hij klassieke werken geschikt voor opvoering in de huidige tijd, zo ook zijn vertaling van de Griekse komedie Lysistrata, de vrolijke strijd om de macht tussen vrouwen en mannen. De komedie Lysistrata wordt in november opgevoerd door Theaterwerkplaats Harderwijk. U zult de lezing van Hein van Dolen aanstekelijk en geestig vinden en als inspirerend ervaren!

Praktische informatie De avond begint om 20.00 uur in Bibliotheek Harderwijk in het Huis van de Stad, Havendam 56 in Harderwijk. Entree: ? 7,50 / ? 5,00 voor Bibliotheekleden en spelers / ondersteuners van Theaterwerkplaat. Toegangskaarten zijn online te koop via www.ticketkantoor.nl/shop/Lysistrata

Zie ook op onze website: www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl en www.theaterwerkplaats.nl