Lezing Groei & Bloei Tuinen Mien Ruys,

13-10-2017, 12:50 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 24 oktober 2017, 19:45 tot 22:00

Locatie:

Tesselschadelaan 1, Harderwijk
De Kiekmure
Harderwijk

Groei & Bloei Harderwijk / Nunspeet / Zeewolde

Groei & Bloei lezing op 24 oktober: "Tuinen van Mien Ruys" De coördinator van deze tuinen Monique Bruins Slot komt vertellen over de historie van de tuinen en de huidige situatie.

Locatie: De Kiekmure, Tesselschadelaan 1, Harderwijk

Aanvang 19.45 uur. Geïnteresseerd? U bent van harte welkom.

Toegang leden Groei en Bloei gratis, aan niet-leden vragen wij een bijdrage van € 2,50

De tuinen van Mien Ruys, wie kent ze niet, zijn ontstaan in 1924 door de creativiteit en het enthousiasme van één vrouw. Tuinarchitect Mien Ruys heeft 70 jaar haar ideeën over beplanting en tuinarchitectuur gebruikt om fascinerende tuinen te maken.

Wie was Mien Ruys en welke ontwikkelingen heeft zij in die 70 jaar meegemaakt. Hoe kreeg ze het voor elkaar om als vrouw de meest invloedrijke tuinarchitect van Nederland te worden? Haar erfenis is indrukwekkend en de Stichting Mien Ruys beheert deze zorgvuldig.

Tijdens de lezing wandelen wij door de Tuinen van Mien Ruys en leren wij haar markante persoonlijkheid kennen aan de hand van haar ontwerpen in de Tuinen.

Monique Bruins Slot is vanaf haar jeugd al bekend met deze plek en zij is er nu al enige jaren daadwerkelijk werkzaam. Samen met een team van betaalde krachten en een grote groep vrijwilligers worden de Tuinen in stand gehouden zodat het nog steeds zeer de moeite waard is om ze eens te bezoeken.

Voor meer informatie:

Groei & Bloei afdeling Harderwijk/Nunspeet/Zeewolde

Marja Schaaff 0341 453313.