• Samenwerkingsverband

    Archief
  • Met een longziekte sta je nooit alleen

    ArchiefLongfonds
  • Een Longpunt is leerzaam maar ook gezellig

    Archief Longfonds

Longpunt: Inhalatie van medicatie

05-11-2017, 14:01 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 15 november 2017, 14:30 tot 16:30

Locatie:

, Harderwijk
Dageraitzaal Ziekenhuis St Jansdal
Harderwijk

De werkgroep Noordwest-Veluwe van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) organiseert op woensdag 15 november 2017 in samenwerking met Ziekenhuis St Jansdal het Longpunt 'Inhaleren van medicatie'. Steun krijgt het Longpunt van huisartsencoöperatie Medicamus uit Harderwijk. Alle longpatiënten uit Zeewolde en de driehoek Oldebroek-Putten-Nijkerk zijn welkom. Lid zijn van het Longfonds is niet nodig. Ook familieleden en mantelzorgers zijn van harte welkom.

Het verschil tussen Astma en COPD komt aan de orde en het inhaleren van de medicatie. Er is veel te leren: 80% van de mensen inhaleert verkeerd. Longverpleegkundige Hennie Veneboer (Medicamus) is de dagvoorzitter. Helene Elema staat haar met Truus Verhoef (longverpleegkundigen St Jansdal) bij.

De middag duurt van 14.30 tot 16.30 uur en vindt plaats in de Dageraitzaal van het ziekenhuis (route 1.03). De zaal is open vanaf 14.00 uur. De bijeenkomst en het parkeren in de garage van het ziekhuis zijn gratis. Graag uw eigen medicatie meenemen. Beslist geen geuren gebruiken. Longpatiënten krijgen het hiervan benauwd.

Opgave is zeer gewenst via www.stjansdal.nl/voorlichting. Raadpleeg voor meer informatie en/of aanmelding noordwestveluwe@longpunt.longfonds.nl of bel 06-13833026.