• Peter van der Zwaag

    onbekend

Peter van der Zwaag debuteert op Harderwijker orgel

11-07-2016, 10:00 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 14 juli 2016, 20:15 tot 21:30

Locatie:

Kerkplein , Harderwijk
Grote Kerk

Op donderdag 14 juli speelt de jonge organist Peter van der Zwaag het tweede orgelconcert in de zomerserie op het Harderwijker Bätz-orgel. En dat doet hij met een programma met niet zulke bekende oude en nieuwe muziek. Bijzonder origineel bv zijn de twee Spaanse werken uit de vroege Barok. Aan de andere kant komen enkele moderne werken van de onderhand wereldberoemde Arvo Pärt en van de Nederlander Reitze Smits aan bod. Verder speelt van der Zwaag een Ciacona van Pachelbel, waarin hij de vele klankmogelijkheden van het orgel kan demonstreren. En tenslotte speelt hij nog een tweetal werken uit de laat Romantiek van Max Reger, een componist die 100 jaar geleden overleed.

Een origineel programma met nu eens onbekende muziek op een bekend orgel.

Peter van der Zwaag (*1986) studeerde orgel bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en behaalde in 2015 zijn diploma Master of Music. Daarnaast studeerde hij bijvak klavecimbel bij Johan Hofmann. Hij won diverse prijzen op verschillende concoursen, waaronder een eerste prijs op het SGO-concours in de St.-Jozefkathedraal te Groningen (2008). Hij volgde masterclasses bij o.a. Luigi Ferdinando Tagliavini, Lorenzo Ghielmi, Wolfgang Zerer en Eric Lebrun.

Peter heeft een breed repertoire, met een bijzondere interesse voor 17e-eeuwse en Franse muziek.

Als organist is hij verbonden aan de Kurioskerk (PKN) te Leeuwarden. Hij is bestuurslid van de Koninklijke Vereniging van Organisten en Kerkmusici (KVOK), artistiek adviseur van de stichting 'Organum Frisicum' en hoofdredacteur van de 'Friese Orgelkrant'. Daarnaast is Peter eigenaar van de muziekhandel 'Boeijenga Music' te Leeuwarden.

Het concert in de Grote Kerk begint om 20.15 uur. Parkeren is mogelijk op het Kerkplein.

De toegangsprijs bedraagt € 7,50. Een programmaboekje met toelichting is verkrijgbaar voor € 1,-.

Voor verdere informatie: www.harderwijk-orgel.nl