• Duiventil, kasteel Salentein, Nijkerk

    Picasa
  • Boerin aan het werk

    Picasa
  • Kasteel Salentein

    Picasa

Presentatie over wandelen langs het Zuiderzeepad door G. Plat

16-02-2016, 14:51 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 1 maart 2016, 20:00

Locatie:

Ermelo

KNNV

De afdeling Noordwest Veluwe van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging houdt op dinsdag 1 maart a.s. een KNNV avond onder de titel "Rondom het IJsselmeer" (deel 1) door Gerard Plat.

Een verslag van 800 km wandelen langs het Zuiderzeepad.

Deze presentatie wordt gegeven in het Pakhuis, Molenaarsplein 24, 3851 MZ Ermelo.

Aanvang 20.00 uur.

Gerard is voor velen geen onbekende. Hij is actief lid van de KNNV-afdeling Epe-Heerde, waarin hij de insectenwerkgroep coördineert. Daarnaast is hij een groot liefhebber van cultuur en natuur in de ruime zin van het woord. Ook houdt hij van wandelen en over zijn bijzondere ervaringen tijdens langeafstandswandelingen vertelt hij graag. Gerard begint zijn presentatie in de oude historische plaatsen als Enkhuizen, Hoorn, Edam en het eiland Marken. Vervolgens volgen we hem langs de dijken van West-Friesland, door de lage polders van de Zeevang via Volendam naar Waterland. We maken kennis met goede weidevogelgebieden in het voorjaar en aan de andere kant van de dijk de overwinteringsgebieden voor o.a. Kuifeenden en Nonnetjes. Bij Durgerdam kan je nog voor Pampus liggen, voordat je in de drukte van Amsterdam belandt. Door het nieuwe IJburg, via het Muiderslot en de vesting van Naarden bereiken we het Gooi- en Eemland. Na de polder Arkemheen komen we in het hoevenlandschap van de Gelderse Vallei. Via koningswegen door de bossen, heidevelden en zandverstuivingen komen we bij Elburg weer aan de oude Zuiderzeekust. Dwars door de polder Oosterwolde bereiken we Kampen en de IJsseldelta. Hier eindigt dan het eerste deel van deze presentatie. In het najaar hopen we dan het verhaal weer op te pakken.

In de presentatie wordt niet alleen aandacht besteed aan cultuurhistorie, zoals landgebruik, dijken, grenspalen en havenplaatsen, ook de natuurgebieden en toevallige ontmoetingen met planten, vogels en zoogdieren hebben een plek gekregen.

Eventuele informatie bij Anne-Marie Fondse, tel. 0341-557276, mobiel 06-12049194, e-mail jmfondse@gmail.com

Belangstellenden zijn hartelijk welkom! Deelname is gratis.

Meer informatie op www.knnv.nl/noordwestveluwe