• Flyer Science Cafe Harderwijk 22 mrt 2018

    Science Cafe Harderwijk

Science Café Harderwijk

14-03-2018, 13:48 | Lezersnieuws | Bianca Wassink

Datum:

donderdag 22 maart 2018, 19:45 tot 22:15

Locatie:

Smeepoortstraat 1
Brasserie De Bank
Harderwijk

Science Caf? Harderwijk Wat is gezonde voeding?

HARDERWIJK - Op donderdag 22 maart geeft november vertelt professor dr. ir. Ellen Kampman in het Science Caf? over ons eten en onze gezondheid. Zij is hoogleraar ?humane voeding? bij Wageningen University & Research en deed veel onderzoek naar de relatie tussen voeding en het ontstaan van kanker. De laatste jaren richten haar onderzoeken zich meer op de rol van voedsel tijdens en na de behandeling van kanker.

Professor Ellen Kampman studeerde Voeding en Gezondheid aan de Wageningen Universiteit. Bij TNO Voeding in Zeist voerde ze haar promotieonderzoek uit naar de rol van zuivel bij het voorkomen van dikke darmkanker. Ze werkte in de Verenigde Staten bij de Harvard University in Boston en de University of Washington in Seattle. In 1996 keerde ze terug naar Wageningen om haar onderzoeken naar voeding en kanker verder uit te bouwen. Ze heeft ruim honderd publicaties op haar naam staan in internationale vaktijdschriften.

Veel onduidelijkheid Ellen Kampman beschouwt het als een uitdaging om wetenschappelijke kennis over te dragen aan een groot publiek. In een interview met haar op de website van Wageningen Universiteit zegt ze: ?Dat is hard nodig, want er bestaat veel onduidelijkheid over voeding en gezondheid.?

Gratis toegang Het Science Caf? vindt plaats in Brasserie ?De Bank?, Smeepoortstraat 1 in Harderwijk. De presentatie is in handen van Jan Douwe Kroeske. Science Caf? Harderwijk is gratis toegankelijk. De avond begint om zeven uur met live muziek van 3Colors.

Documentaire ?That Sugar? Op maandag 26 maart vertoont het Filmhuis in de Catharinakapel de documentaire ?That Sugar? (Damon Gameau, GB, AUS 2014). De Australische acteur en regisseur onderzoekt de invloed van suiker op zijn eigen gezondheid. Hij experimenteert twee maanden met een dagelijkse inname van veertig theelepels suiker per dag. Het meest opmerkelijke is dat hij de suiker niet binnenkrijgt via snoep, chocola, ijs of frisdrank, maar via zogenaamde gezondheidsproducten als vruchtensmoothies, yoghurt met muesli en light artikelen. De film is uitgekozen door Ellen Kampman. Aanvang 20.15 uur.

Bezoekers van het Science Caf? ontvangen een kortingsbon voor de film. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal. Reserveren is mogelijk via de website van Filmhuis Harderwijk.