• Common Ladies

    Marius Lagemaat

Summertime met Common Ladies

23-05-2018, 19:43 | Lezersnieuws | Annette van Dijk

Datum:

zaterdag 9 juni 2018, 10:30 tot 11:45

Locatie:

Klooster 1
Catharinakapel
Harderwijk

Op zaterdag 9 juni a.s. mogen de Common Ladies wederom, ditmaal op Aaltjesdag, vanaf 10.30 uur een gratis koffieconcert verzorgen in de Catharinakapel in Harderwijk. De Common Ladies zijn acht gewone vrouwen die samen een passie voor zingen delen. Ze zijn enthousiast en gedreven om met elkaar, in een ontspannen sfeer, muziek van hoog niveau te maken. Dirigente is Herma van de Coterlet. Herma heeft deelt de passie voor het zingen en zoekt graag samen met de Common Ladies naar de mooiste klanken en dynamiek voor de liederen die gezongen worden.

Tijdens het koffieconcert dat ditmaal de titel ?Summertime? draagt, zullen de dames weer veel nieuwe liederen zingen, waaronder het ?Kyrie? van Stephan Carlson en de ?Three Nursery Rimes? van Ramiro Real. Tijdens het concert is een plezierige afwisseling tussen een vrolijke ontspannen noot en indrukwekkende koorzang gegarandeerd. De Common Ladies laten een breed repertoire aan liederen horen met werken uit diverse verschillende stijlperiodes. De dames zingen doorgaans (licht) klassieke muziek, maar vinden het ook leuk zo nu en dan ook eens iets totaal anders te zingen. Deze verrassende variatie zal ook tijdens het koffieconcert te beluisteren zijn. Een groot deel van het repertoire wordt a capella gezongen. Daarnaast worden de Common Ladies op de vleugel begeleid door hun vaste pianist Han Jansen.

De Common Ladies verheugen zich er enorm op om weer te mogen zingen in de Catharinakapel. Een heerlijke plaats om te zingen met een geweldige akoestiek in een intieme sfeer. Ze hopen dat er ook ditmaal weer veel enthousiaste muziekliefhebbers komen genieten.