• Dirigent Wouter Verhage leidt het projectkoor

    eigen foto

Traditioneel Engelse 'Evensong' op Podium Plantagekerk

19-01-2018, 12:40 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 3 februari 2018, 17:00 tot 18:00

Locatie:

Stationslaan 136, Hierden
Plantagekerk
Hierden

In de serie gratis middagconcerten organiseert Podium Plantagekerk op zaterdagmiddag 3 februari een complete Evensong. Medewerking verleent The Plantatation Choir o.l.v Wouter Verhage. Het orgel wordt bespeeld door Ad Verhage. Lector en cantor is ds. Henk Schuurman.

Een Evensong is een traditionele vesperdienst in de late namiddag die voor het grootste deel wordt gezongen. Er zijn schriftlezingen maar geen preek. De Evensong is afkomstig uit de Anglicaanse kerk. In de grote Engelse kathedralen worden deze diensten dagelijks gehouden. Het is de combinatie van stijlvolle, hoogwaardig uitgevoerde (koor)muziek, ingebed in een eeuwenoud ritueel die een Evensong zo bijzonder maakt.

Veel toeristen bezoeken in hun vakantie een Evensong om te genieten van het hoogwaardige muzikale karakter. Ook in steeds meer kerken in Nederland worden Evensongs georganiseerd. Ze bieden aan het einde van de dag gelegenheid voor een moment van stilte en bezinning onder de klanken van aansprekende koormuziek. De commissie Podium Plantagekerk heeft de intentie van de Evensongs een jaarlijkse traditie te maken.

De aanvang op zaterdag 3 februari is niet zoals gebruikelijk om 16.00 uur maar om 17.00 uur. De zaal is open vanaf half vijf. De toegang is gratis, een collecte aan de uitgang dekt de kosten.