Twee jaar Trump

14-11-2018, 19:35 | Lezersnieuws | Gonnie Schalk

Datum:

donderdag 29 november 2018, 20:00

Locatie:

Kerkbrink 1
Oude Kerk Ermelo
Ermelo

TWEE JAAR TRUMP
“Er bestaat onder evangelische christenen een diepe tweeslachtigheid over de vraag of Trump hun redder kan zijn”. ( James Kennedy in het Reformatorisch Dagblad) Najaar 2016 hield James Kennedy in een goed bezochte avond bij boekhandel Riemer en Walinga een inleiding over “de rol van religie bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen”. De verwachting was dat Hillary Clinton het toch wel – nipt – zou winnen van de outsider Donald Trump.
Het liep allemaal anders en Amerika is tot op het bot verdeeld. Wat is de positie van de Amerikaanse republikeinse christenen nu? Blijven zij deze twitterende en bluffende president trouw, ondanks alle spanningen en schandalen in de afgelopen jaren? Haalt president Trump het einde van zijn zittingstermijn nu blijkt dat hij bij de zgn. Midterms de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden is kwijtgeraakt? Hoe kijkt prof. Kennedy terug op “twee jaar Trump”?
De samenwerkende werkgroepen Leerhuis Ermelo en de commissie Vorming en Toerusting hebben de spreker opnieuw uitgenodigd om antwoorden te geven op deze vragen. U bent van harte welkom om op donderdag 29 november deze bijeenkomst bij te wonen in de Oude Kerk, Kerkbrink 1, Ermelo. We beginnen om 20:00 uur . We vragen van u een bijdrage van 4 euro p.p., dat is inclusief koffie of thee. We zouden het op prijs stellen als u zich van tevoren opgeeft. Zie hiervoor de websites: www.leerhuisermelo.nl of www.vormingentoerusting.com Prof.dr. James Kennedy (1963) is sinds 2015 Dean van het University College Utrecht. Voorheen was hij hoogleraar Nederlandse geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Als kind van een Amerikaanse vader en Nederlandse moeder groeide hij op in de cultuur van beide landen. Hij studeerde Buitenlandse Betrekkingen, Theologie en Geschiedenis aan verschillende universiteiten in de Verenigde Staten