AA 80 jaar wereldwijd

16-09-2015, 11:41 | Lezersnieuws | Vertegenwoordiger AA groep

Dit jaar viert de wereldwijde organisatie van Anonieme Alcoholisten, beter bekend als A.A., haar tachtigste verjaardag.

Wat begon als een dialoog tussen de verslaafde arts dr. Bob Smith uit Akron, Ohio en een verslaafde makelaar Bill Wilson uit New York is uitgegroeid tot een gemeenschap van mannen en vrouwen die hun verslaving aan alcohol niet de baas konden. Met elkaar werken zij aan een herstelprogramma met een spirituele grondslag.

In 2015 telt A.A. wereldwijd meer dan twee miljoen leden en men kan in 180 landen terecht voor plaatselijke bijeenkomsten, waarvan er ruim 100.000 zijn. De Nederlandse A.A. startte in 1948.

A.A. is een zelfhulporganisatie en werkt met een 12-stappenplan (in klinieken hanteert men het hiervan afgeleide Minnesotamodel); tijdens de bijeenkomsten wordt steeds een bepaalde stap behandeld.

Wanneer iemand de weg naar AA heeft gevonden, dus voor het eerst een groep bezoekt, wordt de eerste stap 'gedaan'. Door naar elkaar te luisteren en met elkaar 'te delen', kan men vervolgens hulp bieden aan de nog lijdende alcoholist; op deze manier helpt men niet alleen zichzelf maar ook anderen. Het hoofddoel is nuchter te blijven en andere alcoholisten te helpen nuchterheid te bereiken.

A.A. Nederland gaat op 3 oktober aanstaande aandacht schenken aan het tachtigjarig bestaan van A.A. wereldwijd tijdens haar landelijke conventie.

Het thema van deze dag wordt dan ook: DE GROTE OMMEKEER!

Deelname aan A.A. betekent wereldwijd-lid-zijn en met elkaar herstel vinden in het programma.

De AA groep Harderwijk komt iedere woensdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur bij elkaar in de Nieuwe Kerk op de Stationsnaam 112, 3841 DC Harderwijk.

Wij ontmoeten je daar graag. Bel van tevoren even naar 06.48.62.46.93 zodat wij je hartelijk welkom kunnen heten.