• Groepsfoto van de deelnemers dag 2

    Ad Jansen
  • gijzelsituatie met een mes

    Ad Jansen
  • Active shooter scenario in de bus met Gerwin Kranenburg (l) en Jon Pascal (r)

    Ad Jansen

Active Attacker Response training bij Safety Training Center

11-06-2018, 13:59 | Lezersnieuws | Gerwin

Op 7 juni 2018 bestond het Safety Training Center 15 jaar en dat is in het weekend gevierd met een internationaal Krav Maga seminar onder leiding van Jon Pascal.

Aan dit seminar deden o.a. mensen mee uit Nederland, België, Luxemburg, Polen en Ierland. Op beide dagen werd er hard getraind op het actuele thema active attacker, waarbij de deelnemers werden blootgesteld aan aanvallers met messen en vuurwapens. 

Nadat de technieken in de zaal getraind werden, werd de stress langzaam opgevoerd om de situaties realistischer te maken. Ruimtes werden met rook gevuld, geluiden van gillende mensen werden toegevoegd. Daarnaast werden de deelnemers naar buiten gestuurd om dezelfde technieken uit te voeren op een andere ondergrond. Als bonus was er een bus, waarbij de aanvaller gewapend de bus binnen kwam en de deelnemers er adequaat op moesten reageren. Al met al een zeer geslaagd evenement voor het Safety Training Center.

In 2003 startte Gerwin Kranenburg met een karateschool, maar omdat de vraag naar realistische zelfverdediging enorm toenam, ging Kranenburg zich scholen in Krav Maga, het Israëlische zelfverdedigingssysteem. In januari 2006 werd er gestart met de lessen en dit bleek al direct een succes te zijn. Vele opleidingen en seminars volgden en de sportschool werd al snel veel groter. Er kwamen steeds meer lesuren, voor zowel jeugd als voor volwassenen en daarvoor werden ook meer instructeurs opgeleid. Kranenburg werd bevorderd tot leadinstructor voor Krav Maga Worldwide, de organisatie die garant staat voor het opleiden en aansturen van instructeurs. Met deze bevordering werd Kranenburg de eerste (en enige) opleidingsinstructeur voor KMW in Europa.

Kranenburg: “Ik hoop dat we de afgelopen 15 jaar een bijdrage hebben kunnen leveren aan een veiligere en gezondere maatschappij met weerbaardere mensen. Er is nog steeds veel vraag naar zelfverdediging en dat betekent dat we nog vele jaren door kunnen en willen gaan. Net zolang totdat we een verschil hebben kunnen maken. Het streven is om ook speciale doelgroepen over de streep te trekken, denk hierbij aan politie en defensie. Deze mensen gaan elke dag de straat op om het veilig te maken en te houden voor de burgers, deze mensen verdienen een goed werkend systeem. Ik hoop dat deze instanties er in de nabije toekomst voor open komen te staan.”

Voor meer informatie of voor het komen volgen van een proefles, kunt u kijken op safetytrainingcenter.nl