• Kinderen van De Bron krijgen 'Vis-les'

    Esther Bremmer

Basisschoolleerlingen leren vissen

13-10-2017, 14:40 | Lezersnieuws | korina Fidder

Groep 7 van basisschool De Bron in Harderwijk stond vorige week ineens langs het water in de vissershaven. Leden van van hengelsportvereniging De Snoek leerden de kinderen de beginselen van het vissen vangen.

De kinderen mochten 's middags hun hengel uitgooien, maar niet voordat ze 's ochtends wat kennis hadden opgedaan. "Vanochtend hebben ze eerst vis-les gekregen op school over verschillende soorten vissen en konden ze al oefenen met een nep-vis", zei Esther Bremmer, leerkracht van De Bron. Veruit de meeste kinderen gingen op deze ochtend voor het eerst in hun leven vissen; slechts vijf kinderen hadden eerder een hengel in het water gegooid.

Aan de veiligheid was ook gedacht, alle kinderen en de juf droegen namelijk fluoriserende hesjes. Behalve deze voorzorgsmaatregelen lag ook een oranje reddingsboei langs de kant voor noodgevallen.

Henk van Loo genoot van alle kinderen die aan het vissen waren. Hij is jeugdbegeleider van de hengelsportvereniging De Snoek en vond het mooi om de kinderen buiten bezig te zien. ,,Wij zorgen ervoor dat kinderen weer aan de waterkant komen. Iedereen zit tegenwoordig maar op z'n tablet'', legde Van Loo uit. Dat is waarom hij het belangrijk vindt dat kinderen actief buiten bezig zijn.