• Minipolotoernooi bij De Woelwaters voor kinderen tot en met 10 jaar

    M. Bruijn

De Woelwaters beleeft seizoen vol hoogtepunten

16-06-2019, 21:25 | Lezersnieuws | S.

Terwijl De Woelwaters onlangs haar 75-jarig jubileum vierde, gingen alle sportactiviteiten bij de club ook gewoon door. Sterker nog, het wedstrijdseizoen werd afgelopen week pas afgesloten met een halve finale in de bekercompetitie (Heren 1) en een minipolotoernooi voor kinderen tot en met 10 jaar.

Heren 1 reisde donderdagavond af naar Bemmel om het in de halve finale van de districtsbeker op te nemen tegen Thetis H1. De wedstrijd ging helaas verloren, maar de eindstand 11-9 was toch een mooi resultaat tegen Thetis dat kampioen is geworden in de eerste klasse, een klasse boven Woelwaters H1.

Het minipolotoernooi op vrijdag was, net als vorig jaar, weer een spektakel. Een toernooi dat de club kon organiseren dankzij een sponsor. Rob Bruijn van HR Keuken Totaal begrijpt als geen ander dat kosten, zoals het huren van het wedstrijdbad en medailles, niet altijd van de contributie betaald kunnen worden.

“Een van mijn zoons heeft jaren geleden in waterpolo zijn sport gevonden en ik gun alle kinderen plezier in sporten, daarom doe ik een bijdrage”, aldus Bruijn.

De minipoloërs van De Woelwaters speelden wedstrijdjes tegen de jongste jeugd van Flevo uit Nijkerk, De Houtrib uit Lelystad, ZPC Nunspeet, Triton uit Putten en De Zuiderzeezwemmers uit Dronten.

Tijdens een minipolotoernooi kunnen kinderen die nog niet in de competitie spelen, toch wedstrijdervaring opdoen. Sommige kinderen vonden het best spannend, maar eenmaal in het water genoten ze allemaal. Heel bewust koos De Woelwaters ervoor, om geen kampioen uit te roepen. En zo gingen alle 53 kinderen blij en trots naar huis met een mooie medaille.

De club kijkt vol verwachting uit naar het volgende seizoen. De waterpolojeugd gaat uitkomen in alle leeftijdscategorieën. Voor het eerst in de clubgeschiedenis is er ook een team voor kinderen onder de 11 jaar. Kinderen die deze sport eens willen uitproberen, kunnen vrijblijvend een paar trainingen meedoen! Bij alle leeftijden is er nog plaats. De trainingen gaan door tot en met de tweede week van juli. Aanmelden kan via jeugdcommissie@woelwaters.nl