Dialoogcafé : Hoe overleven we het klimaat ?

14-11-2017, 12:21 | Lezersnieuws | J.Habermehl

Het Humanistisch Verbond, afdeling NW-Veluwe, organiseert op maandag 27 november om 19.30 een openbare dialoog over de klimaatverandering in Brasserie De Bank in Harderwijk. Spreker is klimaatfilosoof/natuurkundige Prof. Dr. Marc Davidson, verbonden aan de universiteiten van Amsterdam en Maastricht.

Marc Davidson onderzoekt waarom er in de samenleving en de politiek niet zo'n gevoel van urgentie is over het klimaat: ligt dat aan onze kennis over het klimaat, aan onze levensbeschouwing, aan onze consumptiecultuur?

Deze vragen bespreekt hij in interactie met het publiek in een onderzoekende, open dialoog. Bij de dialoogmethode gaat het om luisteren naar en leren van elkaar en niet om het halen van het eigen gelijk.

Het Dialoogcafé begint om 19:30, de inloop is vanaf 19:00 uur.

Entrée €5,- incl. een consumptie.

Brasserie De Bank is te vinden in de Smeepoortstraat 1 in Harderwijk.

In de directe omgeving is voldoende parkeergelegenheid.

De avond duurt tot ongeveer 21:30 uur. Wie wil kan nog napraten onder het genot van een drankje.

Dit is het derde Dialoogcafé in een serie van vier. Het Humanistisch Verbond wil met deze serie actuele maatschappelijke thema's bespreken, zoals vrede, opvoeding en het klimaat. Het laatste Dialoogcafé van dit jaar is op 18 december en gaat over een menswaardige zorg.

Aanmelding is gewenst en kan via het mailadres hv.nw.veluwe@gmail.com van onze secretaris.

Meer informatie over de activiteiten van het Humanistisch Verbond, afd. NW-Veluwe: humanistischverbond.nl/afdeling/noordwest-veluwe