• Dansdocente Natalia Rojkova

    Henriette Houtsma

Durf te dansen met Dare-Dance bij Cultuurkust

14-09-2018, 15:52 | Lezersnieuws | cultuurkust

Voor iedereen die denkt dat hij of zij niet kan dansen heeft Cultuurkust een nieuwe cursus; Dare-Dance! In deze cursus gaat het niet om de pasjes maar om dansplezier. De lessen worden op maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur in Harderwijk (Klooster 4) gegeven door dansdocente Natalia Rojkova en starten 8 oktober.

‘Dansen is bevrijdend en heel wat mensen willen wel graag dansen, maar durven niet. Dat niet durven varieert van zich bekeken voelen, over onzeker zijn en plankenkoorts, tot echte dansfobie. Je bent bang dat je voor gek staat en het fout doet. In Dare-Dance is geen goed of fout; het enige belangrijke is dansplezier en je vrij voelen in je lijf’, zegt dansdocente Natalia Rojkova die de cursus geeft.

‘In deze cursus gaat het om dansplezier, je vrij durven voelen in je lichaam. Het gaat niet om pasjes of vorm maar om je eigen dans. Je leert ontdekken hoe ruimte, muziek en kracht je dansstroom in gang zetten. Je laat je hoofd los en komt in contact met jezelf. Je onderzoekt wat je beweegt, wat soepel voelt en als vanzelf gaat en hoe je je beweegt in de ruimte. We werken met begrippen uit de dansexpressie en dansimprovisatie en maken uitstapjes naar andere dansvormen, van rustig tot zeer ritmisch. Je leert fysieke dansprincipes als basis voor je dans, bv gronden, evenwicht, rollen en krachtgebruik. Het is ontspannend en geeft energie, dus DURF!’

Dare-Dance

Start: maandag 8 oktober 2018

Tijd: 20.00 – 21.00 uur

Aantal lessen: 10

Docent: Natalia Rojkova

Locatie: Cultuurkust, Klooster 4, Harderwijk

Graag inschrijven voor 28 september!

Voor meer informatie: www.cultuurkust.nl/cursussen