• Abri met poster Veluwe Duurzaam

    Imre Simon, Veluwe Duurzaam

Duurzaamheidsloket voor alle Harderwijkers

12-02-2019, 14:23 | Lezersnieuws | Sebastiaan

Vanaf 12 februari start Veluwe Duurzaam een campagne om duurzaamheid onder de aandacht te brengen bij meer inwoners. Veluwe Duurzaam is het duurzaamheidsloket voor de gemeente Harderwijk en andere gemeenten in de regio.

Veluwe Duurzaam antwoordt
Inwoners met vragen over energiebesparing of over regenwateropvang, duurzaam vervoer en recycling, kunnen terecht bij Veluwe Duurzaam. Vragen als hoe verduurzaam je je woning? Welke isolatie is geschikt? Is er voorbeeldwoning in de buurt? worden beantwoordt.

Actieve Harderwijkers
Een aantal inwoners met een droom of een tip voor een duurzaam Harderwijk doen actief mee. Zij zijn te zien in bushokjes, op het station en in de supermarkt. Zo is Marit van 17 jaar met haar vrolijke trui te zien. Zij zit in de ecoraad van haar middelbare school. Op een andere poster staat het enthousiaste stel Jaïr en Joanne uit de Zeebuurt. Zij zijn volop aan de slag met hun woning. Lees hun  persoonlijke verhaal op de website van Veluwe Duurzaam. Ook Marjanne uit Stadsweiden en Evert met zijn kleinkinderen uit de wijk Slingerbos zijn in het straatbeeld te zien.

Wedstrijd
Omdat Veluwe Duurzaam 10 jaar bestaat, maakt iedereen uit gemeente Harderwijk kans op een duurzaam etentje t.w.v. €50,- bij restaurant Ratatouille in Harderwijk. In de vier verschillende posters die te zien zijn, zit een woord verstopt. Wie de vier woorden doorgeeft op www.veluweduurzaam.nl/wedstrijd maakt kans op de dinerbon. Deelnemen aan de wedstrijd kan tot en met zondag 3 maart.