• 3 van de 5 darters van het winnende team

    dartclub EDC

Eerste Teamtoernooi darten bij EDC

07-04-2019, 23:33 | Lezersnieuws | Ermelose

Het eerste TEAMtoernooi dat de Ermelose Dart Club organiseerde in dart- en poolcafe Texsaloon is een succes geworden. Ter plekke is dan ook besloten om volgend voorjaar weer een teamtoernooi te draaien. De dartclub heeft wat kleine verbeterpunten ontdekt maar het toernooi verliep zo voorspoedig dat de volgende keer twee keer zoveel teams welkom zijn.

Het was voor de eerste keer dat de Ermelose Dart Club een teamtoernooi organiseerde. De club probeert het darten voor zowel gevorderde als voor beginnende spelers te promoten hierin past een teamtoernooi uitstekend bij, volgens de organisatoren. Met een team van 4 tot 6 darters speel je namelijk eerst een ronde met alle spelers, daarna 2 koppels en vervolgens 4 singels wedstrijden. Dit betekent dat een beginnende speler prima in een team kan meedoen, want het team besluit zelf wanneer wie speelt. Het bleek ook bij de inschrijving dat er vooral met gelegenheidsteams werd gedart en ter plekke nog de teamnamen bedacht moesten worden.

Een teamtoernooi duurt veel langer dan een singel of koppeltoernooi, dus het was voor de dartclub ook uitproberen hoeveel tijd hiervoor nodig was. Daarom zijn we dit jaar maar met een paar teams begonnen om 1 uur en bij inschrijving was tegen de deelnemers ook aangegeven dat het wel tot in de avond zou doorlopen.
Achteraf bleek dat de deelnemers het erg leuk vonden om volledig in poules tegen 3 andere teams te darten. vaak is bij dit soort toernooi direct een knockout-systeem. Verlies je tegen een team dan ben je direct uit het toernooi. Nu bleef iedereen, ongeacht zijn dartniveau, de hele middag wedstrijden darten. Ook het chinees eten dat direct na de poules werd uitgedeeld konden de meeste wel waarderen.

Begin van de avond begon de winnaarsronde en de beslissende wedstrijd voor de eerste en tweede plaats. Het team HUPWIJ (bestaande uit Johan Hylco Rinus Gert en Jonny) streed hiervoor tegen het team ALLESMIS!? (bestaande uit Dennis, Roy, Patrick, Peter en Negesty). In de teamronde werd het dartspel1001 best of 1 gedart en deze werd door HUPWIJ gewonnen. De koppeltoernooien met het dartspel 501 best of 3 werd er door elk team 1 gewonnen, maar in de singels bleek HUPWIJ aan de winnende hand te zijn. Hierdoor heeft dit team als eerste de wisselbeker in de wacht gesleept.

Naast de wisselbeker, de medailles per teamlid en de troostprijzen voor de overige teams was de enige persoonlijke beker die te behalen viel de beker voor de hoogste finish. Deze ging naar Rob Datema uit Putten met een hoogste finish van 112 punten.

Gezien het succes is nu al door de dartclub besloten om volgend jaar bij de tweede editie van het teamtoernooi het dubbele aantal teams toe te laten. Het eerste team heeft zich hiervoor al aangemeld. Ook het dart- en poolcafe Texsaloon wil dan weer haar medewerking hieraan verlenen.

Wil je niet wachten tot volgend voorjaar, dan kunnen belangstellende ook elke maandagavond mee darten. De dartclub speelt dit seizoen nog tot half juni. Ook wordt er een open koppeltoernooi gehouden op vrijdagavond 17 mei waar iedereen van harte welkom is. Voor meer informatie kan men mailen naar dartclub@chello.nl.