• Tessa Boeve, Romee Pol en Eline Westhuis

    Maas-Hein Boeve

Eline Westhuis wint in Eredivisie Trampolinespringen

08-04-2019, 21:41 | Lezersnieuws | Arnoud

Afgelopen zondag 7 april waren in een nieuwe trampolinehal in Apeldoorn kwalificatiewedstrijden voor het NK, voor de Eredivisie Trampolinespringen. Een nieuwe naam “Eredivisie” voor de hoogste categorie. Deze dag een kans om scores te halen die plaatsing kunnen opleveren voor het Wereldkampioenschap in Tokio in het najaar. En voor de senioren ook voor de European Games.

Bij de senioren sprong Romee Pol in de voorrondes voor de 2e maal scores die haar een grote kans geven op deelname aan de European Games. In de finale versloeg ze iedereen en dus goud voor Romee ! Dani Mooibroek uit Harderwijk was niet fit, sprong haar oefeningen niet uit en sloeg de finale over.

Bij de Junioren werden Tessa en Anke Boeve 2e en 3e in de voorrondes, met redelijke scores, maar geen limieten behaald voor het WK. In de finale pakte Tessa zilver met de 2e plaats en werd Anke 4e.

Bij de jeugd werden Valerie Bosschart en Eline Westhuis uit Harderwijk 3e en 6e in de voorrondes, met redelijke scores, maar ook zij behaalden geen limieten voor het WK. In de finale won Eline en pakte dus goud ! Valerie werd 7e in de finale.

Begin mei en in September volgen nog wedstrijdkansen om de limieten voor het wereldkampioenschap in Tokio te halen.