• .

    .

Gastbeiaardier Theo Spook geeft vrijdag beiaardconcert in Harderwijk

23-07-2017, 15:00 | Lezersnieuws | Beiaard Harderwijk

Theo Spook, assistent-beiaardier van Harderwijk en Hilversum, geeft op vrijdag 28 juli als gastbeiaardier een concert op de beiaard van de Grote Kerk in Harderwijk. Dit is het derde concert uit de reeks zomeravondconcerten 2017 door zes gastbeiaardiers. De beiaardconcerten, die jaarlijks worden georganiseerd door Stichting Beiaard Harderwijk, zijn te beluisteren van 19.30 uur tot 20.30 uur op de speciale luisterplaats: het terras van Hotel Baars aan het Kerkplein.

Gastbeiaardier Theo Spook studeerde schoolmuziek aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en behaalde in 1991 het praktijkdiploma beiaard met aantekening improvisatie aan de Nederlandse Beiaardschool (HKU) in Amersfoort. Het programma dat hij aanstaande vrijdagavond op de beiaard van de Grote Kerk in Harderwijk ten gehore brengt bestaat uit composities van Matthias van den Gheyn, Willem de Fesch, Willem Pijper, Jean Sibelius, François Couperin en Ronald Montague Barnes en beiaardbewerkingen van enkele Franse chansons.

In de maanden juli en augustus organiseert Stichting Beiaard Harderwijk al vele jaren haar zomeravondconcerten van de beiaard van de Grote Kerk. Op zes achtereenvolgende vrijdagavonden wordt de beiaard deze zomer bespeeld door de gastbeiaardiers Bob van der Linde, Theo Spook, Koen Van Assche, Richard de Waardt en door de stadsbeiaardier van Harderwijk, Freek Bakker.

Vrijdag 4 augustus geeft de Vlaming Koen Van Assche een concert op de beiaard in Harderwijk. Hij is stadsbeiaardier van Antwerpen, Lier, Turnhout en Herentals. Richard de Waardt, stadsbeiaardier van Rotterdam, zal vrijdag 11 augustus de Harderwijker beiaard bespelen. Freek Bakker, de stadsbeiaardier van Harderwijk, sluit vrijdag 18 augustus de reeks van zes beiaardconcerten af met vooral romantische composities.

Meer informatie: www.beiaardharderwijk.nl