• Bedrijfsbezoek gedeputeerden aan AWL

Gedeputeerden onder de indruk van doorzettingsvermogen Noord-Veluwe

08-02-2016, 09:50 | Lezersnieuws | De Diamant van Midden-Nederland

"U heeft ons laten zien hoe u hier met elkaar samenwerkt en uw best doet om de regio verder te ontwikkelen. Als provincie blijven wij bij uw ontwikkelingen betrokken." Met die belofte sloten de gedeputeerden van de provincie Gelderland Bea Schouten en Michiel Scheffer hun bezoek aan de Noord-Veluwe af op woensdag 3 februari. Zij legden het werkbezoek af op uitnodiging van De Diamant van Midden-Nederland.

In De Diamant bundelen Noord-Veluwse ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden hun krachten. "Wij vormen de mooiste kansregio van Nederland," aldus Joost Fraanje, voorzitter van De Diamant, in zijn welkomstwoord. "Met behoud van de eigen identiteit zijn alle mogelijkheden aanwezig om de innovatiekracht te versterken en daarmee een veelvoud aan kansen te benutten. Verbindingen zijn daarbij essentieel."

Tijdens een groepsgesprek bij Broekhuis Harderwijk nam een ruime vertegenwoordiging van het bedrijfsleven de kansen en uitdagingen van de regio met de gedeputeerden door. Er werd benadrukt dat de hoge arbeidsmoraal een pluspunt van de Noord-Veluwe is. Samen met de aanwezigheid van veel sterke familiebedrijven. Als minpunt geldt de bescheidenheid van de Noord-Veluwenaar. Daardoor staan de schitterende facetten van de regio nog te weinig in de schijnwerpers.

De kansen van het gebied liggen onder meer bij de toekomstige uitbreiding van Luchthaven Lelystad en bij innovaties met de nadruk op duurzaamheid. De Diamant opent op korte termijn een permanent ingericht innovatiecentrum, waar bedrijven, scholen en talenten hun kennis gaan delen. De samenwerking krijgt binnenkort een impuls wanner er op initiatief van ondernemers opleidingen starten voor robotica, domotica en BIM (Bouw Informatie Model).

Na een bezoek aan AWL-Techniek in Harderwijk met presentaties over het High Tech bedrijf en over domotica, maakten de gedeputeerden een busrit via Nunspeet naar Oldebroek.

Bij ATB-vereniging Oldebroek luisterden ze naar een toelichting over de keuze voor de profielen waarmee de regiogemeenten zich nadrukkelijker naar buiten toe presenteren.

Vervolgens trok Wilfred van Werven (directeur van infra- en recyclebedrijf Van Werven) vergelijkingen tussen topsport en ondernemen en gaf wethouder Jan van der Heeden uitleg over de ontwikkelingen van bedrijvenpark H2O op het grondgebied van zowel zijn gemeente Hattem, als van Heerde en Oldebroek.