Gratis juridisch inloopspreekuur in Harderwijk

30-05-2016, 15:20 | Lezersnieuws | Stimenz

Sinds oktober biedt welzijnsorganisatie Stimenz sociaal juridische dienstverlening in Harderwijk. Er blijkt veel behoefte te zijn aan deze laagdrempelige ondersteuning bij juridische kwesties: veel mensen hebben inmiddels de weg naar de sociaal raadslieden gevonden. Om aan de groeiende vraag tegemoet te komen, starten de sociaal raadslieden van Stimenz in samenwerking met BBM Advocaten een gratis juridisch inloopspreekuur in Harderwijk. Het eerste spreekuur vindt plaats op maandag 13 juni.

Juridisch inloopspreekuur

Mensen hebben er behoefte aan om geïnformeerd te worden over hun rechten en plichten in juridische kwesties. Zij hebben bijvoorbeeld vragen over de huur, echtscheiding, erfenis, bewindvoering, boetes, aansprakelijkheid of de afwijzing van een uitkering. Een laagdrempelige voorziening op juridisch terrein helpt mensen om zich goed over deze en andere onderwerpen te laten informeren, waardoor problemen worden beperkt of zelfs voorkomen. Bovendien gaan juridische zaken vaak gepaard met deadlines: mensen worden geacht voor een bepaalde datum een aanvraag in te dienen, bezwaar te maken of een formulier terug te sturen. Dan is het fijn om op korte termijn terecht te kunnen bij het inloopspreekuur voor een gratis (eerste) advies. Een afspraak maken is niet nodig: inwoners van de gemeente Harderwijk kunnen gewoon binnenlopen.

Praktische informatie

Het juridisch inloopspreekuur vindt plaats op maandag in de even weken tussen 9:30 en 10:30 uur, ingangsdatum 13 juni. Het adres is: Wethouder Jansenlaan 76 in Harderwijk. Op deze locatie bevindt zich, naast het sociaal raadsliedenwerk, ook het maatschappelijk werk van Stimenz.