• Bestuur HH en Medewerkers TIP

    Heerlijk Harderwijk

Heerlijk Harderwijk opent Toeristisch Informatie Punt (TIP) op tijdelijk locatie.

21-05-2019, 16:46 | Lezersnieuws | Inge

Harderwijk krijgt weer een fysiek Toeristisch Informatie Punt (TIP) en wel op de prachtige Markt. Na een aantal jaren zonder TIP is er vorig jaar vanuit de politiek de wens uitgesproken om weer een plek te hebben in de stad waar onze bezoekers terecht kunnen voor toeristische informatie. Het was de bedoeling dat de TIP vanaf de opening van dit seizoen, rond de paasdagen, een plek zou krijgen in het “Oude Stadhuis” op de Markt.  Maar door vertraging van de renovatiewerkzaamheden is dit helaas niet gelukt.

Omdat het toeristische seizoen inmiddels is gestart heeft Heerlijk Harderwijk, alles op alles gezet om de TIP toch te kunnen openen en gelukkig niet zonder resultaat. In het voormalige winkelpand van Coach aan de Markt 10, opent de TIP deze week haar deuren. 

‘Omdat de verhuurder van het pand, een Harderwijker familie ons een tegemoetkoming heeft gedaan in de huurprijs is het Heerlijk Harderwijk gelukt om op deze prachtige plek te starten’, aldus Wim Zwaart voorzitter van Heerlijk Harderwijk. ‘We zijn erg blij met deze locatie waar we blijven tot we in het compleet gerenoveerde “Oude Stadhuis” terecht kunnen.’

Het pand heeft zowel van binnen als van buiten de inmiddels bekende Heerlijk Harderwijk look & feel. Er is de afgelopen week met man en macht gewerkt om open te kunnen! Het is de bedoeling dat de TIP in het hoogseizoen 7 dagen per week geopend is. In het laagseizoen worden de openingstijden aangepast.

Heerlijk Harderwijk is al aan het begin van het jaar begonnen met het werven van personeel voor de TIP.  Daarnaast hebben ze inmiddels een team van enthousiaste vrijwilligers klaar staan. Deze mensen staan te popelen om te beginnen.  Andre Kampman en Hester Jacobse zijn verantwoordelijk voor het reilen en zeilen. Zij gaan de komende weken, samen met alle vrijwilligers pionieren en ervaren wat er op hen af komt. 

De TIP heeft ook de beschikking over een mooie bakfiets die zij in gaan zetten tijdens evenementen op momenten dat het “Oude Stadhuis” niet bereikbaar is. 

De TIP wordt een plek waar de toerist terecht kan voor alle informatie over de stad. Maar het is ook de plek waar de lokale ondernemers direct contact kunnen zoeken met Heerlijk Harderwijk. Inge van Assen (coördinator) is ook regelmatig bij de TIP te vinden.  Heb je vragen of goede ideeën  loop dan gewoon eens binnen.