• het team van stadsidee Hondenstrand Harderwijk

    Arjan Snoeijing

Hondenstrand Harderwijk het beste stadsidee?

27-08-2017, 21:40 | Lezersnieuws | Margriet Hop

Zonder dat ze het van elkaar wisten hadden Rianne Kooijenga, Margriet Hop en Tineke Mons met haar dochter Feline Mons eenzelfde stads idee ingediend bij de gemeente Harderwijk voor de actie "Samen kleuren we de stad". Nu hebben ze samen een team gevormd om hun idee, een hondenstrand in Harderwijk, te laten slagen.

Er zijn ruim 3000 honden in Harderwijk, aldus Tineke, en die willen graag een plekje waar ze het water in kunnen. Daarvoor moeten we nu bijv. naar Zeewolde of het Erkemederstrand bij Nijkerk, vertelt Margriet, terwijl Harderwijk nota bene aan het water ligt. Een gemis dus.

Ik heb in het verleden de gemeente Harderwijk al meerdere keren benaderd om een plek te realiseren waar honden het water in mogen, zegt Rianne, tot nu toe zonder succes.

Bij de ijsbaan aan de stille wei zou een strand goed te realiseren zijn. Dit is al een losloopterrein voor honden en het terrein is goed bereikbaar, lopend, fietsend en met de auto (parkeren op loopafstand - P kruithuis- 2u gratis). Maar in overleg met de gemeente zullen we een definitieve plaats zoeken als we winnen, vertelt Feline. In ieder geval moet het een leuke gezellige voor iedereen toegankelijke ontmoetingsplek worden!

Stemmen kan nog tot en met 14 september via www. Samenkleurenwedestad/stemmen/hondenstrand-harderwijk. Meer info op facebook Hondenstrand Harderwijk