• Fietspad Strokelweg ter hoogte van VVOG

    Wessel Geursen

Jeugd fietst bijna veilig langs de Strokelweg

19-07-2019, 16:45 | Lezersnieuws | Wessel

Het is een gaan en komen van jeugdige Harderwijkse sporters en scouts op de fiets? naar het Strokelpark. Dat doen zij over een mooi nieuw fietspad dat volledig los ligt van de Strokelweg. Het vrijliggende fietspad komt de veiligheid van de fietsers ten goede. 
Het is in dit jaargetijde bijna niet voor te stellen dat het ooit nog donker wordt, maar in de herfst en winter is het onder de bomen van de Strokelweg al snel donker. En de (trainings)activiteiten vinden vooral aan het einde van de middag en begin van de avond plaats, wanneer het al al donker is. En donker blijft het ook, omdat er geen adequate verlichting is. 
Dat geeft niet alleen een gevoel van sociale onveiligheid. De slecht verlichte fietsersoversteekplaats aan het begin van de Strokelweg is ronduit gevaarlijk. In de spits, als er veel verkeer van en naar Ermelo is vanaf de Leuvenumseweg, gaat de jeugd sporten en worden toch ook veel sporters met de auto gebracht. Dan is die donkere oversteekplaats een gevaarlijke plek.
En dat is onwenselijk vinden zeven verenigingen aan de Strokelweg. Zij hebben de gemeente Harderwijk daarom gezamenlijk verzocht het fietspad 'af te maken' met adequate verlichting. Dat zou de veiligheid van de fietsers ten goede komen. Bovendien maakt dat de drempel om met de fiets te gaan lager. En dat is dan weer gezond van mens en milieu.