• Het opleidingsorkest in actie

    eigen foto

Jeugd Stedelijke naar Friesland

16-06-2019, 12:32 | Lezersnieuws | Jeroen

Het opleidingsorkest van de Stedelijke Harmonie Harderwijk gaat zaterdag 29 juni het Jeugdorkestenfestival in Leeuwarden.

Het opleidingsorkest bestaat uit enthousiaste jongeren die onder leiding van Johan de Jong de sterren van de hemel spelen. Samenspel en samen iets gezelligs ondernemen staat hoog in het vaandel bij het opleidingsorkest van de stedelijke Harmonie.

We zijn vol op in voorbereiding met de volgende nummers:
Timber Lake
Legend of Devil’s Lake
Music from de Shape of Water

Deze werken zullen mooi passen binnen het thema water.

Dit jaar is het thema “water”. Friesland is een echte watersportprovincie. Veel activiteiten vinden plaats in of op het water. Maar er is ook een minder leuke kant, namelijk vechten tegen het water om droge voeten te houden bijvoorbeeld. Het is een thema waarmee je veel kunt doen via muziekkeuze, uitvoering of dans. Al onze commissies kunnen binnen dit thema en tijdens dit festival laten zien wat ze gezamenlijk kunnen bereiken.

Vanaf 11:15 h tot 17:10 zullen er 12 orkesten zich presenteren voor een jury in de grote zaal van de Stadsschouwburg "De Harmonie".

Tijdens de lunchpauze zal Noordpool Troupe een lunchconcert geven in de foyer van de Harmonie. Dit orkest is het jonge zusje van het Noordpoolorkest en bestaat uit muzikanten die tussen 14 en 23 jaar oud zijn. Gastsolist is zangeres Hiske Oosterwijk.