Jong en oud samen op Sonnevanck

14-06-2018, 15:25 | Lezersnieuws | Tessa


HARDERWIJK – Stichting Grip op je Leven (Grip) uit Nunspeet opende afgelopen woensdag een nieuwe begeleidingsruimte voor kinderen met een zorgvraag op het terrein van verpleeghuis Sonnevanck.

Regiomanager Specialistisch Centrum Ouderenzorg Ard Kleijer was namens Sonnevanck aanwezig om het lintje door te knippen. De nieuwe ruimte is de uitvalsbasis voor de kinderen die Grip in Harderwijk hulp biedt. De nieuwe samenwerking met Sonnevanck komt niet alleen Grip, maar ook de bewoners van het verpleeghuis ten goede: jong en oud kunnen elkaar nu ontmoeten in de dierenweide ‘Dier en Wij’. Grip begeleidt daar de kinderen door hen de dieren te laten verzorgen en buiten bezig te laten zijn; bewoners kunnen deze dieren komen aaien en genieten van de levendige weide.

Grip ontstond oorspronkelijk in de achtertuin van de oprichters die op het terrein van Sonnevanck woonden. In 2014 verhuisde de stichting naar Nunspeet. Er kwam echter regelmatig de vraag of er toch niet weer in Harderwijk begeleidt kon worden vanwege de ligging. Nu is Grip dus weer terug, naast de regelmatig aanwezige dagbesteders die het groenonderhoud van Sonnevanck doen en de maandelijkse dierbezoeken aan de bewoners van het verpleeghuis.

EINDE KOPIJ

Stichting Grip op je Leven helpt mensen met een zorgvraag  zoals autisme, AD(H)D en angstklachten weer grip te krijgen op hun leven. De rust van de natuur, het omgaan met dieren, beweging en contact zijn uitgangspunten in de begeleiding om de deelnemers te helpen ontspannen. Grip biedt naschoolse begeleiding en (arbeidsmatige) dagbesteding. Hoofdlocatie is Eperweg 135 in Nunspeet; kinderen worden ook in Harderwijk op het terrein van Sonnevanck begeleidt. Daarnaast wordt contact tussen ouderen en dieren gefaciliteerd bij dit verpleeghuis en doen dagbesteders daar het groenonderhoud.
Verpleeghuis Sonnevanck is een specialistisch centrum voor ouderenzorg. Hier wordt zowel kortdurende als permanente zorg geboden.