• Doe mee met de Jongerentheaterschool

    Henriette Houtsma

Jongeren maken voorstelling in Oude Stadhuis!

14-06-2019, 15:35 | Lezersnieuws | Cultuurkust

Midden in Harderwijk, tussen de terrassen en de winkels, staat het Oude Stadhuis; het toekomstige huis van de Jongerentheaterschool van Cultuurkust. Het is een plek waar jongeren tussen de 12 en 21 jaar met interesse in theater elkaar kunnen ontmoeten en waar zij hun talent kunnen ontdekken en ontwikkelen.

‘Van een oriëntatie klas tot de semi professionele jeugdtheatergroep Wolf, van masterclasses tot locatieprojecten, de Jongerentheaterschool van Cultuurkust biedt jongeren de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en samen theater te maken’, vertellen docenten Leander Zimmerman en Mayke Kraaijvanger. ‘Of je nu beginnend of gevorderd bent onze Jongerentheaterschool is er voor jou!’’.

‘Een mooie kennismaking met de Jongerentheaterschool zijn de Summerschools. Gedurende een week werken de jongeren samen aan een voorstelling die ze aan het einde van de week presenteren aan vrienden, vriendinnen, ouders, familie en bekenden.

Van 26 tot en met 31 augustus werken we samen aan de Summerschool House Warming. We onderzoeken wat dat betekent: een nieuw huis. We kijken welke verhalen we kunnen opdiepen uit de muren van het Oude Stadhuis. We breken de tent af en bouwen hem weer op, met verbeelding als ons gereedschap. We leren in een week elkaar en ons nieuwe thuis kennen. Op zaterdag nodigen we iedereen uit voor onze versie van een housewarming. Geen kringetje, geen koffie en taart, maar een nieuwe invulling van wat een housewarming kan zijn’.

Er is nog plek! Jongeren die mee willen doen aan de Summerschool kunnen zich aanmelden via www.cultuurkust.nl/cursussen. Inschrijven graag voor 15 juli 2019.

Summerschool Locatietheater

Leeftijd: 12-21 jaar

Docent: Leander Zimmerman

Datum: 26 t/m 31 augustus 2019 (zomervakantie)

Tijd: 10.00 – 17.00 uur

Voor meer informatie: www.cultuurkust.nl/cursussen

Inschrijven graag voor 15 juli 2019.