• Het speciaal ontworpen jubileumlogo

    Jeroen Wagemaker

Jubileumseizoen bijna ten einde voor de waterpoloërs van HZ & PC De Woelwaters

13-05-2019, 14:32 | Lezersnieuws | Robin

De laatste competitiewedstrijden zijn gespeeld bij zwem- en waterpoloverniging HZ & PC De Woelwaters uit Harderwijk. Er wordt teruggekeken op een sportief geslaagd jubileumjaar. Het 1e herenteam is na jaren weer gepromoveerd naar de eerste klasse en twee teams hebben zelfs het kampioenschap in de wacht gesleept.

Heren 3 was het eerste team dat mocht juichen, voor de laatste wedstrijd van de competitie hadden ze zich al verzekerd van de 1e plek. Ze bleken keer op keer een paar klasses beter dan de concurrentie en werden zo ongeslagen kampioen. Ook het Onder 13-team (D-Jeugd) mocht zich uiteindelijk kampioen noemen. Na een mooie laatste wedstrijd die met 14-2 gewonnen werd mocht de coach het water in worden gegooid, want het kampioenschap was binnen. Een ander hoogtepunt was de 2e plek van Dames 1, dit was hun eerste seizoen dat ze weer meededen aan de competitie en mogen dan ook met tevredenheid terugkijken op hun debuutseizoen. Naast het sportive succes is de grens van 250 leden na jaren weer gepasseerd en worden er volgend seizoen in alle leeftijdsklasses competitiewedstrijden gespeeld. Op 24 mei om 21:10u speelt Heren 1 in de 1/8-finale van de districtbeker thuis in de Sypel tegen De Dinkel uit Denekamp. Bij een overwinning wordt een plaats in de kwartfinale veilig gesteld en kan het seizoen nog meer glans krijgen!

Naast de bekerwedstrijd wordt er toegeleeft naar 1 juni, HZ & PC De Woelwaters viert haar 75-jarig jubileum (sinds 1944) en word er groot feest gevierd voor alle huidige leden en oud-leden. Naast het jubileumfeest organiseert de waterpolo afdeling in het weekend van 7 & 8 september het jubileumtoernooi in de haven van Nulde. In dit stuk natuurwater worden er toernooien voor de jeugd en volwassenen gespeeld worden. Zaterdagavond 7 mei zal voor avondvullend entertaiment gezorgt worden in de vorm van live bands en een DJ-optreden. Het evenement is vrij toegankelijk voor publiek. Het HZ & PC De Woelwaters Jubileumtoernooi vol feestelijkheden en sportactiviteiten wordt mede moglijk gemaakt door Xelvin, een bedrijf gespecialiseerd in het detacheren van ondernemende technici. De toernooicommissie is erg blij met deze steun. Welk team gaat er 7 & 8 september vandoor met de Xelvin-bokaal?