• Justin Kauflin

    Adam Hart
  • Raul Midón

    Blair Allen
  • Raul Midón

    Samuel Prather

Justin Kauflin en Raul Midón grote internationale namen op Jazzdagen Harderwijk

17-02-2019, 17:20 | Lezersnieuws | rini

Jazzdagen Harderwijk gaat zijn derde jaar in met 10 nieuwe concerten in 2019.

De vereniging Jazz On The Corner is bijzonder blij met de artiesten uit binnen- en buitenland die dit jaar de Catharinakapel aandoen. Het is weer gelukt om grote namen te brengen naar de kleine intieme Catharinakapel. Volgens de organisatie is juist de intieme sfeer en prachtige ambiance een kracht van de Jazzdagen. “de artiesten komen hier graag spelen vanwege de akoestiek en intieme sfeer van de kapel. Zelden zal je ergens zo dichtbij de artiesten kunnen zitten.

Kwaliteit en toegankelijkheid zijn de andere kenmerken die de vereniging wil benadrukken. “Er is best publiek voor jazz in deze regio mits het een beetje toegankelijk is. Bekende namen doen het goed en dan zijn de concerten zo uitverkocht. We proberen echter altijd met bijzondere concerten te komen waarmee we ons kunnen onderscheiden”.

Justin Kauflin 3 maart

Dit onderscheidt is zeker het geval bij het komende concert op zondagmiddag 3 maart a.s. van de Amerikaanse blinde pianist en Quincy Jones artiest Justin Kauflin. Deze pianovirtuoos zal een soloconcert geven en is het enige concert binnen Nederland van zijn tour door Europa. “Wij zijn lang bezig geweest om Justin naar Harderwijk te halen maar is nu toch gelukt. Hoe bijzonder dan om rondom hem te kunnen zitten in de kapel. Maak je nergens mee”.

Raul Midón 18 april 

Nog specialer is de komst van de, eveneens blinde, zanger/gitarist Raul Midón op 18 april in de Catharinakapel. Deze internationale ster was vorige week nog bij de Grammy’s in Los Angeles als een van de vijf genomineerde voor: Best Jazz Vocal Album welke hij samen met het Metropole Orkest gemaakt heeft. “Hier zijn wij ongelooflijk trots op. Speelt hij normaal voor grote zalen, nu staat hij voor ons in de kapel met 100 toeschouwers. Hoe bijzonder wil je het hebben”.  De kaartverkoop start donderdag 21 februari via de website van de Catharinakapel:  www.catharinakapel.nl

Filmhuis Harderwijk - Overigens wil de organisatie Filmhuis Harderwijk bedanken dat zij hun standaard filmavond aan ons wilde afstaan. Zonder deze actie had dit concert niet door kunnen gaan. 

Ook het restant van het programma mag er zijn. Zie hiervoor de website van Jazz On The Corner: www.jazzdagen.nl. Heeft u facebook? Like dan de pagina: Jazz On The Corner. U blijft dan op de hoogte van de laatste nieuwtjes, want er zit nog meer in het vat.