• Koken met de Romeinen

    Museum Het Pakhuis Ermelo

Kerstvakantie in Museum Het Pakhuis

15-12-2017, 15:10 | Lezersnieuws | Christa Logtenberg

Ermelo - Sluit het jaar cultureel en culinair af met een bezoek aan Het Pakhuis! Aansluitend op de tentoonstelling 'Oog in Oog met de Romeinen' is er in de kerstvakantie van alles te beleven.

Begin dit jaar opende Museum Het Pakhuis de beleeftentoonstelling 'Oog in Oog met de Romeinen'. Volgend jaar zal er een nieuwe tentoonstelling openen met als thema: grafheuvels. Een deel van de huidige tentoonstelling zal te zien blijven, maar voor de volledige Romeinse ervaring kom je nog gauw langs in de kerstvakantie. Niet alleen kun je komen kijken en luisteren, maar ook voelen en ruiken. Al met al wordt je museumbezoek een totaalervaring die je niet snel zult vergeten.

Dan worden er nog extra activiteiten georganiseerd, de meesten met een culinair tintje. Deze zijn in samenwerking met zeven andere Gelderse Musea ontwikkeld onder te titel 'Gelderse Smaken'. Moet je nog inspiratie opdoen voor het kerstdiner of de nieuwjaarsborrel? Wellicht bieden de Romeinen je nieuwe culinaire inzichten.

Programma

Zaterdag 23 en 30 december van 10:30 tot 16.00 uur - De Romeinse keuken

Leer alles over Romeinen, wat ze aten, hun gebruiken en gewoonten.

Donderdag 28 december van 14.00 tot 16.00 uur - Aan tafel! Koken met de Romeinen

Neem een kijkje in de Romeinse keuken en help mee om een echte Romeinse lekkernij klaar te maken.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.hetpakhuisermelo.nl of onze facebook-pagina. Reserveren is niet nodig en deelname aan de activiteiten is gratis! Je betaalt alleen museumentree.