• Harderwijk Horeca Academy

    Ronald Moes
  • Omar Dahak

    Henny Doppenberg

Kick-off Stichting Harderwijk Horeca Academy

13-01-2018, 07:11 | Lezersnieuws | H. Doppenberg

Maandag 22 januari a.s. vindt bij Veluvia in Harderwijk de presentatie plaats van de 'Harderwijk Horeca Academy'. Dit initiatief van Koos Brochard (Klein Parijs), Ronald Moes (RecruitAll) en Omar Dahak (de Boterlap) wil het voor leerlingen in het horecaonderwijs aantrekkelijker maken te kiezen voor leerbedrijven in Harderwijk. De Harderwijkse horeca gaat Masterclasses verzorgen naast de reguliere horeca-opleidingen voor keuken en bediening.

Sterrenrestaurants delen hun kennis

Onder anderen de gerenommeerde chefs Michel van der Kroft en Rik Jansma, ondernemers Wim en Tina Zwaart en gastheren Robert Jan Nijland en Koos Brochard uit de Harderwijkse gastronomie slaan de handen ineen om, met behulp van veelal lokale producten en partners, hun passie en vakkennis te delen met onze leerlingen op de Harderwijk Horeca Academy.

"Achterover leunen in deze tijd is geen optie!" Omar Dahak, chefkok en mede-eigenaar van de Boterlap, is daar zeer stellig in. "Diverse media melden regelmatig over de vele vacatures in de keuken, en hou maar op over de beperkte aanvoer bij de bediening.'" We spreken over uiteenlopende aantallen van op dit moment enkele tienduizenden vacatures tot schrikbarende aantallen als de horeca blijft groeien. En dat lijkt de realiteit want uit eten zit weer behoorlijk in de lift.

Als dan door enkele kranten de conclusie wordt getrokken dat veel restaurants bij gebrek aan personeel grijpen naar halffabricaten en kant-en-klaar producten is wat betreft Dahak de maat vol. Tijd voor actie!

Culinair Harderwijk

Harderwijk is op de Noordwest-Veluwe een culinair walhalla. Alleen al op de Vischmarkt zijn er vele restaurants waaronder zelfs twee sterrenrestaurants: Een restaurant met één ster(de Basiliek) en 't Nonnetje met twee Michelinsterren.

Masterclasses 2018

Tijdens de geplande Masterclasses 2018 komen vaktechnische zaken zoals vis in het voorjaar, zoete zaligheden, een gastvrijheidstraining, wild in het seizoen en druiven oogsten bij een wijnhuis voorbij. Maar ook worst maken bij de plaatselijke slager, smaaksensaties op de basisscholen en als een van de hoogtepunten: koken voor de camera in een echte studio.

Harderwijkse horeca ondernemingen kunnen via de site www.harderwijkhorecaacademy.nl lid worden van de academy en zich daarmee aanmelden als leerbedrijf. Leerlingen van de ingeschreven leerbedrijven kunnen dan kosteloos meedoen aan de Masterclasses. Deelname door niet-leerlingen is mogelijk onder bepaalde voorwaarden.