• De nieuwe te openen winkel aan de Donkerstraat 1

    carmie jonker

Kledingzaak 'Typisch Jij' opent tweede filiaal in Harderwijk

03-07-2016, 22:20 | Lezersnieuws | Huib Jonker

Aan de Donkerstraat 1, opent op 9 juli een nieuwe winkel, Typisch Jij. Deze winkel verkoopt unieke, speciaal geselecteerde, kwalitatieve tweedehands kleding en outletkleding.

Creatief talent

"Maar daarnaast bieden we ook ruimte en een podium voor particulieren die hun zelfgemaakte werk willen verkopen", vult Carmie Jonker, eigenaresse van Typisch Jij aan. Naast haar nieuw te openen winkel in Harderwijk, runt ze al 2 jaar met veel succes een 'Typisch Jij' in Amersfoort. "We willen niet alleen goede merkkleding tegen zeer schappelijke prijzen verkopen, maar ook creatief talent in Harderwijk een verkoopplek gunnen. "

Re-integratie

Tevens biedt de winkel ruimte voor re-integratieplaatsen. Jonker: "Naast de liefde voor tweedehands kleding en tegengaan van verspilling van goede kleding, vind ik het heel belangrijk dat mensen die in het verleden zijn uitgevallen door bijvoorbeeld ziekte, traumatische gebeurtenissen of iets dergelijks, weer volwaardig kunnen meedraaien in de maatschappij. Ik bied deze mensen, die vaak barsten van het talent, graag een plek aan."

Goed doel

Naast dat de winkel kleding verkoopt, wil het ook graag kleding en textiel inzamelen. Carmie licht toe: "Alle kleding , maar ook textiel die mensen niet meer dragen of gebruiken is welkom! We kunnen er altijd wel iets mee, minder goede stukken worden gerecycled, gaan door naar Afrika of andere goede doelen. Bij eventuele verkoop in de winkel bieden we 20% van de opbrengsten van de ingebrachte stukken aan een nader te bepalen, liefst lokaal goed doel. Via onze Facebook willen we te zijner tijd de inwoners van Harderwijk hier zelf een stem in geven en laten bepalen welk doel dit mag worden."

Openingsactie

Op zaterdag 9 juli zijn er diverse openingsacties. "De eerste 20 betalende bezoekers, ontvangen een cadeaubon die men kan besteden in de winkel. Daarnaast geldt alleen tijdens de openingsdag van 11:00 uur tot 17:00 uur een korting van 20% op alle tweedehands kleding en accessoires." Jonker benadrukt dat iedereen welkom is: "De hele dag staat in het teken van feest. Nieuwsgierige mensen mogen altijd binnen komen lopen voor een bezichtiging en een welkomstdrankje."

Informatie

Voor meer informatie kan men mailen naar info@typischjij.nl of bellen naar 0641494896.