• dr. Birgit Spoorenberg over de oorzaken van gezondheid

    eigen foto

Leer meer over de oorzaken van gezondheid

17-05-2018, 10:06 | Lezersnieuws | Judith

HARDERWIJK - FysioTotaal organiseert, op woensdag 6 juni, samen met ‘Heel Gezonder’, een ééndaagse cursus over het stimuleren van gezondheid. Voormalig huisarts en arts in de klinische psycho-neuro-immunologie, Birgit Spoorenberg gaat tijdens de cursus “Salutogenese, oorzaken van gezondheid" dieper in op de relatie tussen gezondheid en leefstijlfactoren.

In begrijpelijke taal legt Birgit uit welke factoren allemaal meespelen in onze gezondheid. ‘Slechts een deel is erfelijk bepaald, de rest van onze gezondheid hangt af van de omgeving: voeding, stress, beweging, sociale contacten, zonlicht, bioritme, zingeving en andere belangrijke factoren,’ aldus Birgit, ‘daar kun je dus zelf, samen met anderen, keuzes in maken, stap voor stap.’

Birgit Spoorenberg is geschoold als huisarts, maar ontdekte dat het haar aan de juiste kennis en aan tijd ontbrak om haar patiënten werkelijk te helpen. ‘Ik besefte dat ik weinig wist over voeding, leefstijl, beweging. Via een studie in de klinische psycho-neuro-immunologie kon ik daar verandering in brengen.’ Vanuit haar eigen bedrijf ‘Heel Gezonder’ in Maastricht trekt ze nu het land door om haar inzichten en tips aan zoveel mogelijk mensen door te geven. 'Niet pas in actie komen als mensen ziek worden, maar stimuleren van gezondheid, dat is de kern.

Op 6 juni komt Birgit naar de praktijk van FysioTotaal in Harderwijk om haar verhaal te vertellen.

Dr. Spoorenberg hanteerd het donatie-principe. Er is na afloop de mogelijkheid middels een donatie je waardering te laten blijken. Meer informatie en aanmelden kan via info@fysiototaal.info of bel met FysioTotaal 0341-460493. Aanmelden kan tot 30 mei.