• Theaterconcert 21 oktober 2017

    Merlijn Doomernik

Leoni Jansen & Eric Vaarzon Morel met 'Ierse Nachten' in theater De Dialoog Ermelo

13-10-2017, 16:10 | Lezersnieuws | stichting culturele dialoog ermelo

Van alle Europese volkeren komt het DNA van de Ieren waarschijnlijk nog het meest overeen met dat van de Spanjaarden. Na hun succesvolle programma 'Santiago' gaan Leoni en Eric daarom samen op pad naar Ierland: via Cork, café The Spaniard in Kinsale naar Dublin, het pad volgen van Sint-Brandaan en op zoek naar de voorouders van Joni Mitchell en Mary Black.

Met hun gitaren op de rug doorkruisen zij het prachtige oud-Keltische land, rijk aan tradities. Al wandelend en muziek makend verzamelen zij verhalen over mythen en sagen die Spanje en Ierland verbinden.

Ze gaan op zoek naar de 'thin places', plekken waar Keltische magie en mystiek opdoemen uit de mist. Waar het oude en nieuwe samenkomen en je heden en verleden kunt aanraken. Feeën, heksen, druïden en kabouters (duendes): de Keltische mythologie is ervan doordrenkt.

En zo gaat het, Leoni en Eric reizen af naar het land van dichters en schrijvers als W.B. Yeats, James Joyce, van de jiggs en reals, Sint-Brandaan, Keltische goden, de Spaanse Armada en whiskey, heel veel whiskey!

Yeah y olé, weer een pelgrimstocht!

www.leoni.nl en www.vaarzonmoel.com

zaterdag 21 oktober 2017, De Dialoog in Ermelo

Aanvang 20.15 uur

Toegangsprijs € 18,00 (inclusief pauzedrankje)

Kaartverkoop iedere dinsdagmorgen van 10.00-12.00 uur en elke donderdag van 14.00-20.00 uur en een uur voor aanvang van de voorstelling aan de kassa van De Dialoog in Ermelo.

Reserveren kan ook via www.theaterdialoogermelo.nl